Afbeelding

Archipel ZHE lanceert regionale campagne De Goede Nieuwe Tijd

Algemeen 273 keer gelezen

REGIO - Archipel Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE) heeft donderdag de lancering aangekondigd van de regionale campagne van De Goede Nieuwe Tijd. 

Dit initiatief bestond al op Goeree-Overflakkee, maar is nu ‘regionaal’ gegaan en nodigt alle inwoners, mantelzorgers en professionals op de Zuid-Hollandse Eilanden uit om samen na te denken over een vitale toekomst voor alle generaties.

Het platform van De Goede Nieuwe Tijd is het resultaat van een samenwerking tussen Archipel ZHE, zorg- en welzijnspartijen en de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Voorne aan Zee, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Nissewaard.  ”In een tijd waarin de zorg onder druk staat en er een tekort is aan passende woningen, professionals, mantelzorgers en vrijwilligers, is het van cruciaal belang om het gesprek aan te gaan. De Goede Nieuwe Tijd daagt iedereen uit om vragen te stellen en ideeën te delen over vitaliteit en ouder worden”, aldus de organisatie.

Op het platform van De Goede Nieuwe Tijd worden inspirerende initiatieven, boeiende verhalen en waardevolle ervaringen gedeeld, met als doel samen een betere toekomst te creëren. “Samen schrijven we het verhaal van de zorg van de toekomst, waarin regionale samenwerking de sleutel is tot het creëren van een gemeenschap waarin we omkijken naar elkaar. Met De Goede Nieuwe Tijd leren we hoe op de Zuid-Hollandse Eilanden samen kunnen werken aan zorg en welzijn in een ouder wordende samenleving,” aldus Joyce Simons, Programmadirecteur van Archipel ZHE, initiatiefnemer van De Goede Nieuwe Tijd.

Uit de krant