Afbeelding

Girls’ Day 2024: Meiden maken kennis met techniek

Algemeen 363 keer gelezen

REGIO - DORC International uit Zuidland opende 11 april haar deuren voor een groep meiden uit mavo 3 van de CSG Prins Maurits in Middelharnis, in het kader van Girls’ Day 2024. Girls’ Day, dat jaarlijks plaatsvindt, heeft als doel meiden tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT.

Georganiseerd door VHTO, een organisatie die al meer dan 10 jaar betrokken is bij het stimuleren van meiden in deze vakgebieden, biedt Girls’ Day een belangrijke sleutelervaring voor meiden die overwegen een technisch of IT-beroep te kiezen. Het is namelijk nog steeds niet vanzelfsprekend dat meiden voor deze sectoren kiezen.

Tijdens hun bezoek aan DORC International hebben de meiden een inkijkje gekregen in het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het produceren van apparatuur, instrumenten en vloeistoffen voor oogheelkundige chirurgie. DORC International is een innovatief, van oorsprong Nederlands bedrijf, en met zo’n 800 medewerkers inmiddels actief in meer dan 80 landen wereldwijd. 

Onder begeleiding van vrouwelijke medewerkers van verschillende afdelingen hebben de leerlingen van CSG Prins Maurits het gehele proces van productontwerp tot het eindresultaat kunnen ervaren. Met enthousiasme hebben de meiden zelf gemerkt hoe het is om onder de microscoop te werken, met technische tekeningen tijdens ontwerp en assemblage, en delicate handelingen uit te voeren. Daarnaast hebben ze geleerd hoe belangrijk het is om je werk te controleren met behulp van je ogen.

Met een rugzak vol enthousiasme en nieuwe ervaringen verlieten de dames DORC International. Girls’ Day blijft een waardevol initiatief om meiden te inspireren en te motiveren om te kiezen voor een carrière in de techniek en IT, om de genderkloof in deze sectoren te verkleinen, en eerlijke kansen te creëren.

Afbeelding

Uit de krant