Afbeelding

BuurtAED in Middelharnis kan komende vijf jaar weer levens redden

Algemeen 302 keer gelezen

MIDDELHARNIS - De inzamelingsactie voor een servicepakket voor de BuurtAED in de Prins Bernhardlaan in Middelharnis bracht 575 euro op. Daarmee kan de AED de komende vijf jaar weer worden ingezet bij een hartstilstand.

In 2019 kochten de bewoners aan de Prins Bernhardlaan in Middelharnis met behulp van een inzamelingsactie een BuurtAED. Dit apparaat is geïnstalleerd op het adres Prins Bernhardlaan 83. Bij de AED hoort een servicepakket om het apparaat weer gebruiksklaar te maken na een inzet of storing. Na vijf jaar moet dit onmisbare pakket in mei van dit jaar worden verlengd. Dat kost geld. Daarom is er in de buurt afgelopen weken een geldinzamelingsactie voor een nieuw servicepakket gehouden.

De actie is nu afgesloten met een bedrag van 575 euro als eindresultaat. Het Univé buurtfonds heeft 200 euro bijgedragen en de rest van 375 euro is bijeengebracht door 30 particuliere donateurs uit de buurt. “Iedereen die heeft bijgedragen heel hartelijk dank daarvoor en speciale dank voor Janneke Groenewegen, die langs vele deuren is gegaan om de benodigde donateurs te werven. Onze AED kan de komende vijf jaar weer ingezet worden dankzij de donateurs”, laten de bewoners van de Prins Bernhardlaan weten.

Een AED in de buurt is van levensbelang

Per jaar krijgen ongeveer 17.000 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Dat gebeurt vooral in en rond het huis. Snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. Binnen zes minuten reanimeren en een AED gebruiken zorgt voor de grootste overlevingskans.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant