De burgemeester speldt bij de heer Troost de versierselen op. (Foto: Wim van Vossen)
De burgemeester speldt bij de heer Troost de versierselen op. (Foto: Wim van Vossen)

Koninklijke onderscheiding voor John Troost

Algemeen 294 keer gelezen

MIDDELHARNIS - John Troost, erevoorzitter van voetbalvereniging De Jonge Spartaan uit Middelharnis ontving afgelopen vrijdag uit handen van de burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman een koninklijke onderscheiding. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander benoemde hem tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al ruim veertig jaar zet de heer Troost zich in voor de voetbal. Vanaf eind jaren zeventig was hij actief binnen de jeugdafdeling van MSV & AV Flakkee in Middelharnis. In de jaren negentig tot begin 2001 was hij de trekker van de nieuw op te richten voetbalclub De Jonge Spartaan. Hij was de drijvende kracht achter vele projecten, zoals de uitbreiding van de club naar de Edison en de realisatie van het complex Spartacus.

Voetbal

Volgens de voetbalclub is John Troost een verbinder en van onschatbare waarde voor jong en oud bij voetbalvereniging De Jonge Spartaan. Hij weet iedereen op waarde te schatten, bij elkaar te houden en aan te sturen op eenzelfde koers. Daarnaast is hij medebepalend geweest waardoor voetballen op zaterdag in de woonkernen Middelharnis/Sommelsdijk mogelijk is gebleven. Niet voor niets werd hij eerder al tot erevoorzitter benoemd. Bij zijn afscheid als voorzitter op 1 maart kreeg hij ook de gouden speld van de KNVB, als waardering voor al die jaren als bestuurder bij de vereniging.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman roemde hem om zijn inzet, betrokkenheid en daadkracht. “U betekent veel voor de mensen om u heen. Ik wil u namens het gemeentebestuur enorm bedanken hiervoor en feliciteren met uw onderscheiding.”

Dhr. Troost met zijn vrouw Anneke en de burgemeester Grootenboer. (Foto: Wim van Vossen)

Uit de krant