Afbeelding

Toerekeningsvatbaarheid vrachtwagenchauffeur die motoragent aanreed nader onderzocht

Algemeen 385 keer gelezen

ROTTERDAM - Het gerechtshof van Den Haag besloot donderdag 11 april dat nader zal worden gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van vrachtwagenchauffeur Edwin M. uit Melissant.

Eerder kreeg hij twaalf jaar celstraf en tbs opgelegd vanwege het aanrijden van motoragent Arno de Korte, die daarbij om het leven kwam. Zijn advocaat stelt nu dat de straf wellicht verlaagd kan worden naar vijf jaar cel en tbs met voorwaarden.

Op verzoek van de advocaat worden in het hoger beroep de psycholoog en psychiater gehoord die M. hebben onderzocht. Mocht blijken dat M. tijdens het aanrijden van de motoragent in 2021 sterk verminderd toerekeningsvatbaar was, kan zijn straf worden verlaagd, zegt zijn advocaat. Hoewel de advocaat graag zou zien dat M. al een verwijzing krijgt naar een forensisch psychiatrische kliniek, wil de rechtbank daar niet op vooruit lopen. M., die autisme en een posttraumatische stressstoornis heeft, zegt nu dat hij flashbacks heeft naar eerdere aanrijdingen, waarbij een andere agent zijn arm verloor en een fietser kwam te overlijden. 

Het hoger beroep vindt plaats op 24 en 25 juni.

Uit de krant