Afbeelding

Drie nieuwe fietsroutes op Goeree-Overflakkee

Algemeen 1.263 keer gelezen

OUDDORP - Met het fietsseizoen in aantocht presenteert Fietsnetwerk.nl drie nieuwe fietsroutes door de prachtige omgeving van Goeree-Overflakkee. De routes zijn zorgvuldig samengesteld om fietsers een unieke ervaring te bieden in dit uitgestrekte Zuid-Hollandse kustgebied. De routes zijn gratis beschikbaar op de website en in de app van Fietsnetwerk.nl.

De routeaanbieder specialiseert zich in het creëren van thematische knooppuntenroutes die zijn voorzien van speciaal geselecteerde horeca, verblijfslocaties en bezienswaardigheden. Inmiddels zijn er al duizenden routes beschikbaar. 

De fietsroutes vanuit Ouddorp

De routes zijn uitgestippeld aan de hand van het knooppuntennetwerk. Op die manier zijn ze voor elke doelgroep gemakkelijk te fietsen. Gecentreerd rondom Ouddorp, heeft elk van de routes een eigen thema: het duinlandschap, de Brouwersdam en het Grevelingenmeer.

Fietsroute Struinen door de Goereese duinen - 24 km
Verken het grootste duinlandschap van Zuid-Holland via deze uitgestippelde route door de Goereese Duinen. Fietsers worden geleid langs ruige duinen, weelderige bossen en uitgestrekte stranden. Rust en natuur staan centraal op deze route, maar je ontdekt ook historische badplaatsen.

Rondje Brouwersdam - 47 km
Ervaar al fietsend de bruisende Brouwersdam terwijl je over de iconische waterkering fietst. Met de Noordzee aan de ene kant en het Grevelingenmeer aan de andere kant biedt deze route een uniek perspectief op de omgeving. Aan de noord- en zuidzijde van de Brouwersdam maakt de route nog een mooie lus door de aansluitende natuurgebieden.

Fietsroute een rondje om het Grevelingenmeer - 85 km
Een lange route die het gehele Grevelingenmeer aandoet. Als fietser heb je hier gegarandeerd weidse uitzichten en maak je kennis met de dorpen en steden aan het water. Onderweg kijk je je ogen uit naar de stunts die de watersporters uithalen op het meer en de vele vogels die je zult zien. Maar ook de verschillende Zuid-Hollandse en Zeeuwse bezienswaardigheden maken de route een compleet dagje uit.

De fietsroutes zijn te vinden op de website van Fietsnetwerk.nl en in de gratis Fietsnetwerk App.

Uit de krant