Afbeelding

Staatsbosbeheer organiseert voorjaarswandeling door het Groote Gat

Algemeen 380 keer gelezen

OOLTGENSPLAAT - Staatsbosbeheer organiseert op 13 april een lentewandeling in natuurgebied het Groote Gat bij Ooltgensplaat. De lentewandeling zal plaatsvinden in natuurgebied het Groote Gat, nabij Ooltgensplaat. Samen met een gids kun je deze ochtend het natuurgebied gaan verkennen en er van alles over te weten komen.

De lentewandeling wordt gemaakt met een gids van Staatsbosbeheer, die van alles zal vertellen over natuurgebied het Groote Gat en de naastgelegen Hellegat- en Ventjagersplaten. Samen met de gids heb je kans om verschillende dingen te zien, zoals misschien zelfs wel de eerste blauwborst van het jaar. Ook zijn de eerste jonge dieren al geboren en bloemen en planten beginnen weer uit te lopen. Sinds kort loopt er door het gebied ook een Perfect Earth Animals route. Deze route is een superleuke buitenactiviteit voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.

Groote Gat

Het Groote Gat is een klein, maar bijzonder natuurreservaat dat is ontstaan als gevolg van een dijkdoorbraak. Tegenwoordig groeit er op verschillende plaatsen wilgenstruweel. Ook is het Groote Gat een moerassig gebied en daarom een geliefde plek voor vogels zoals de zeearend, roerdomp en buidelmees.

Praktische informatie

De voorjaarswandeling zal plaatsvinden om 08.00 tot 09.30 uur. Het kost 7,50 euro om mee te doen aan de wandeling met de gids (voor kinderen t/m 12 kost het 5 euro). Het is slim om je verrekijker en/of camera mee te mee te nemen. Er zijn ook verrekijkers te leen. Een deel van de wandelroute loopt over een onverhard pad, daarom wordt aangeraden om tijdens de excursie kaplaarzen of waterdichte schoenen te dragen. Honden zijn niet toegestaan. Voor vragen kun je contact opnemen met boswachter Vera Willemsen: v.willemsen@staatsbosbeheer.nl.

Ook mee op excursie? Inschrijven voor de excursie kan via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/lentewandeling-groote-gat

Uit de krant