(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Informatiemiddag over meer bewegen in Dirksland

Algemeen 273 keer gelezen

DIRKSLAND - In de Victoriahal in Dirksland vindt woensdag 24 april een informatiemiddag rondom bewegen plaats. Hierin staat het belang van bewegen centraal en worden de uitkomsten van een recent onderzoek naar belemmerende en bevorderende factoren om te bewegen gepresenteerd.

“Uit eerder onderzoek is al gebleken dat oudere inwoners in Dirksland te weinig bewegen. Daarbij is de omgeving in het dorp ook niet uitnodigend om in beweging te komen”, zegt Netty Westhoeve. Zij is praktijkeigenaar van Fit & Fysio Dirksland en voerde het onderzoek uit als onderdeel van de masteropleiding ‘Wijkgerichte Beweegzorg’.

Met ouderen uit Dirksland en overige belanghebbenden is afgelopen half jaar actieonderzoek gedaan. “Hieruit zijn belemmerende en bevorderende factoren om te bewegen naar voren gekomen. Het valt namelijk niet mee om in beweging te komen en te blijven. Zeker met het ouder worden, gaan veel mensen minder bewegen. Terwijl bewegen juist dan zo belangrijk is! Het vermindert de kans op ziekte, op vallen en botbreuken en het verbetert de fitheid en het humeur.”

Met de actieonderzoeksgroep zijn oplossingen bedacht, waar uiteindelijk een beweegroute als beste naar voren is gekomen. Een beweegroute is een wandelroute waar oefeningen gedaan kunnen worden. De beweegroute is geschikt voor ouderen en iedereen die wat meer wil bewegen.

Op woensdag 24 april is er een informatiemiddag in de Victoriahal in Dirksland, van 13.30 tot 15.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst staat het belang van bewegen centraal. De gegevens uit het onderzoek worden gepresenteerd. Ook bestaat de mogelijkheid een kleine beweegroute, van maximaal 15 minuten, te ervaren. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via e-mail: info@fitenfysiodirksland.nl of 0187-603938.

Uit de krant