Afbeelding

Cantate ‘Via Dolorosa’ in koor hervormde kerk Oude-Tonge

Algemeen 513 keer gelezen

OUDE-TONGE - Voor het derde jaar op rij worden er weer zeven concerten georganiseerd in het koor van de hervormde kerk in Oude-Tonge. Het eerste concert vindt plaats in de Stille Week, op woensdag 27 maart. Deze avond wordt de cantate ‘Via Dolorosa’ uitgevoerd door een dubbelkwartet en diverse musici.

De cantate ‘Via Dolorosa’ is gecomponeerd door Johan van Broekhoven. Dichter en schrijver Kees Kuiper schreef de teksten. In deze cantate wordt het lijden en sterven van Jezus uitgebeeld in muziek, van de intocht in Jeruzalem, Zijn gaan naar Gethsémané (waarin aanvechting en droefheid in de pianosolo ‘Prière’, wordt uitgebeeld), tot aan Zijn sterven aan het kruis op Golgotha.

Uitvoerenden zijn: Anne Dogterom, tekstlezer; Marloes Jacobs, sopraan; Kasper Bruggeman, tenor; Willemijn Verburg, dwarsfluit; Petra Kieviet, sopraan; Jan van Luik, bas; Hans van Heemst, kistorgel; Marjo Heij, alt; Arie Jan Heij, bas; Marieke Visscher, piano - Ineke van den Houten, alt; Marya Heij, cello en Reinier Kieviet, tenor.

Het concert vindt plaats in de hervormde kerk, Kerkring 1 te Oude-Tonge en begint om 19.30 uur. De kerk is vanaf 19.00 uur open.
Entree is gratis. Een gift na afloop van het concert wordt op prijs gesteld. Na het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een gratis kopje koffie/thee of fris.

Uit de krant