De benefiet sing-in wordt gehouden in de hervormde kerk aan de Ring in Dirksland.
De benefiet sing-in wordt gehouden in de hervormde kerk aan de Ring in Dirksland.

Stichting ‘Als kanker je raakt’ komt naar Dirksland

Algemeen 557 keer gelezen

DIRKSLAND - Binnenkort organiseert de stichting Als kanker je raakt een aantal activiteiten in Dirksland. Er staan een benefiet sing-in, een ontmoetingsdag en gastlessen op de basisschool. 

In de hervormde kerk aan de Ring van Dirksland vindt op woensdag 20 maart een benefiet sing-in plaats. Daaraan zal worden meegewerkt door Muziekgroep Difference, Laura Struik (soliste) en Martin Mans (orgel). Tijdens deze zangavond wordt meer verteld over het doel en het werk van de stichting Als kanker je raakt. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is vrij. Wel zal er een collecte worden gehouden ten bate van de stichting Als kanker je raakt.

Ontmoetingsdag

Op zaterdag 23 maart is er in hervormd verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57, de Ontmoetingsdag ‘Als kanker je raakt’. Deze laagdrempelige dag is voor mensen met kanker, hun naasten, nabestaanden en andere belangstellenden. In de ochtend is er een lezing door Ineke Vliem, waarna de aanwezigen een lunch wordt aangeboden. Voor het middagprogramma is er keuze uit twee workshops: het therapeutisch spel ‘Ons bestaan op een bordje’ en een creatieve workshop. Dagleiding en muziek is in handen van Rob Favier.

De dag is van 10.30 tot 15.30 uur en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie en/of inschrijven: ga naar de website www.alskankerjeraakt.nl of bel met 06-28964266. 

Gastlessen

Voorafgaand aan het benefietconcert en de ontmoetingsdag zullen in week 10 op de christelijke basisschool Prins Maurits in Dirksland gastlessen worden gegeven over ‘kanker’. Niet de fysieke kant van de ziekte, maar de vraag ‘hoe ga je om met verdriet en hoe zou je kunnen troosten’, zijn de onderwerpen in deze les. Deze gastlessen zijn voor de leerlingen van groep 7 en 8 en worden verzorgd door docenten, die als vrijwilliger bij de stichting Als kanker je raakt betrokken zijn. De ouders zullen vooraf met een brief op de hoogte worden gesteld.

Uit de krant