(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Interkerkelijke samenkomst voor Israël in Sommelsdijk

Algemeen 343 keer gelezen

SOMMELSDIJK - In het gebouw van Christengemeente Lachai Roï in Sommelsdijk wordt vrijdagavond 16 en zaterdagochtend 17 februari een interkerkelijke samenkomst voor Israël georganiseerd. 

Er wordt onderwijs gegeven over wat er nu gaande is in Israël en het Midden-Oosten, wat er nog staat te gebeuren in de toekomst en wat dit ook voor de kerk betekent.  

“Israël en de kerk zijn zeer nauw verbonden omdat de kerk op Gods uitgekozen volk geënt is”, zegt de organiserende werkgroep. “In de Bijbel worden we ook opgeroepen om te bidden voor de vrede van Jeruzalem. Daardoor ontstond bij ons een verlangen om meer onderwijs hierover te krijgen en dit ook interkerkelijk te organiseren.” De spreker is Jacob Keegstra, voorzitter van de ICEJ afdeling in Nederland. Het onderwijs is opgesplitst in twee samenkomsten. “We hopen hiermee dat zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid zijn om hierbij aanwezig te kunnen zijn.”

De samenkomsten vinden plaats op vrijdagavond 16 februari en zaterdagochtend 17 februari. Op vrijdagavond gaat de zaal open om 19.00 uur en is er inloop met koffie en thee. De samenkomst begint om 19.30 uur. Zaterdagochtend is er inloop met koffie en thee vanaf 9.00 uur. De samenkomst start om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. Na afloop is er voor alle bezoekers een eenvoudige lunch. Tijdens beide samenkomsten zal er een collecte gehouden worden voor bijdrage aan de onkosten en een gift aan ICEJ.

De interkerkelijke samenkomst vindt plaats in het gebouw van Christengemeente Lachai-Roi, Antoon Coolenstraat 11 in Sommelsdijk.

Jacob Keegstra.

Uit de krant