Afbeelding

Sinterklaas vindt nachtelijk onderkomen in de bedstede van het Streekmuseum

Algemeen 355 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Doordat sinterklaas zo enorm snurkt kunnen de pieten ‘s nachts niet slapen en hebben ze besloten sinterklaas ergens anders onder te brengen. Het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk is geschikt bevonden als onderkomen voor de goedheiligman uit Spanje. Kom je schoen zetten en de sint zaterdag 2 december een handje geven.

De eeuwenoude locatie van het Streekmuseum past helemaal bij de leeftijd en levensstijl van de oude sinterklaas. Hier kan hij genieten van de rijke geschiedenis van het eiland en de vele voorwerpen die het verhaal van 2000 jaar eilandgeschiedenis vertellen. Het museumbestuur is erg blij met deze speciale gast en nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Wie weet kom je sinterklaas wel in zijn pyjama tegen.

Je schoen zetten

Sinterklaas nodigt u van harte uit in zijn huis waar Kruukplaetjespiet de kinderen ontvangt met een warme kop chocolademelk. Bij de bedstede van de snurkende sint kunnen kinderen een schoen achterlaten. In de museumwinkel zijn leuke sinterklaascadeautjes voor jong en oud te koop.

Voor het ophalen van de schoen op zaterdagmiddag 2 december vraagt het Huis van Sinterklaas een bijdrage van 2,50 euro per kind. Snoep zal niet ontbreken. Ouders en kind mogen gratis het huis van Sinterklaas bezoeken. Het museum zelf is tegen regulier tarief te bezoeken.

Uit de krant