(Foto: Freepik)

NTVV ziet SV DRL in slotseconden langszij komen

Algemeen 370 keer gelezen

REGIO - In een tot de laatste seconden spannende alsook enerverende wedstrijd heeft het eerste elftal van NTVV met 2-2 gelijkgespeeld tegen SV DRL uit Lombardijen. Net als één week terug lieten de zebra’s de zege, met de haven in zicht, uit handen glippen.

Het asgrauwe wolkendek dat als een dikke sluier over Sportpark de Kopernis dreef en de gestaag neerdruppelende regenval zorgden voor een naargeestig decor op Sportpark de Kopernis. De eerste minuten oogden rommelig en beide teams leken moeite te hebben met de zware, zompige grasmat. Na 18 minuten kwamen de rood-witten op voorsprong wanneer een razendsnelle aanval door het centrum kundig achter de kansloze Schellevis in de touwen werd gerost. NTVV kwam in deze fase steeds een stapje tekort en werd dikwijls afgetroefd in de onderlinge duels.

NTVV vlak voor rust op gelijke hoogte
In het laatste kwartier zag NTVV kans om de DRL-vesting steeds meer te belegeren en kwamen er kansen op de 1-1. Na 38 minuten legde het team van Carlos Fortes een vloeiende aanval op de mat, waarbij Jens van Es de bal tot bij Gert Aantjes bracht, die subtiel Neal Kuiper in staat stelde om de 1-1 binnen te schieten. Vlak voor rust liet NTVV het net opnieuw bollen toen Malcolm Jeronimus een vrije trap van Nick van Alphen fraai inkopte, maar scheidsrechter Van der Toorn keurde de goal vanwege buitenspel af.

Glenn Kievit knalt NTVV naar 2-1
Met twee prima mogelijkheden die beide niet werden omgezet in een goal gaf DRL in de eerste minuten van het tweede bedrijf overduidelijk te kennen de punten mee te willen nemen naar Rotterdam. NTVV pakte de handschoen op en zo ontstond er een leuke wedstrijd met kansen over en weer. Na exact 63 minuten speeltijd kwamen de zwart-witten dan toch op de gewenste 2-1 wanneer Nick van Alphen op Neal Kuiper passte die Glenn Kievit bediende, wiens schot NTVV op een verdiende voorsprong zette.

DRL in extremis op 2-2
Na een venijnige inzet van spits Gert Aantjes, die knap onschadelijk werd gemaakt door de goalie, brachten de mannen uit Lombardijen de bal nog één keer voor het doel van NTVV. De pass sneed langs de defensie, waarna de vlag van Daniël Tijl de lucht in ging. Buitenspel was het oordeel van de zelden op een foutje te betrappen vlaggenist. De bal lag inmiddels in het doel en de tot dat moment foutloos fluitende referee wees vastberaden naar de middenstip. Gelijk na de aftrap blies de arbiter af en liepen de emoties hoog op. Qua veldspel mocht de uitslag rechtvaardig worden genoemd, qua eindresultaat waren de zebra’s ontevreden, met de winst zó dichtbij.