NTVV ondanks vroege voorsprong onderuit tegen Simonshaven

Algemeen 215 keer gelezen

SIMONSHAVEN - Ondanks een puike eerste helft waarin het elftal van trainer Carlos Fortes verdiend op voorsprong kwam, moest NTVV de zege aan SV Simonshaven laten, dat in het tweede bedrijf orde op zaken stelde en de zwart-witten op een 3-1 nederlaag trakteerde.

Door David Bakker

Simonshaven nam meteen het initiatief op het gelijknamige sportpark. Toch was de eerste grote kans voor NTVV, wanneer Neal Kuiper door doelman Davy Schellevis de diepte in werd gestuurd, zijn tegenstander snel zijn hielen liet zien en het leer panklaar legde bij de meegekomen Gert Aantjes die zijn vizier nog niet op scherp had staan en de bal over de lat schoot. Kuiper ontpopte zich in de beginfase tot een plaaggeest voor zijn opponent. Toch creëerden de zebra’s geen écht grote kansen.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Simonshaven steeds beter in de wedstrijd en werd het langzaam maar zeker de bovenliggende partij. Echter, organisatorisch liet NTVV weinig steekjes vallen met achterin de soeverein spelende laatste man Malcolm Jeronimus als inspirator. Uit een snel uitgevoerde counter bracht spits Gert Aantjes de bal fijntjes tot bij Kuiper die vakkundig afrondde en NTVV op een 0-1 voorsprong zette. Simonshaven rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Davy Schellevis sta-in-de-weg voor Simonshaven

Davy Schellevis moest andermaal handelend optreden om een bijtend schot onschadelijk te maken. Een minuut voor rust gebeurde dan toch het onvermijdelijke wanneer een aanval van de Voornenaars over rechts met precisie werd afgemaakt door de centrumspits die de verdiende 1-1 op het scorebord liet aantekenen.

Het thuisteam was ook in de tweede helft de betere ploeg en kwam dikwijls vervaarlijk voor de goal van Schellevis, die telkenmale zijn team in de race hield met prachtige safes. NTVV werd allengs slordiger en bij tijd en wijle was de organisatie even zoek. Op een volgende aanval van de oranje-blauwe formatie moest ook Davy Schellevis capituleren en zo stond het na bijna een kwartier speeltijd 2-1 voor Simonshaven. NTVV gaf zich echter nog niet gewonnen, maar kon nochtans niet echt een vuist maken. Met een drietal jeugdige wissels probeerde Carlos Fortes het tij te keren.

NTVV knokt voor de gelijkmaker

Een schot van Neal Kuiper na een perfect uitgevoerde aanval van de zwart-witten zeilde naast de goal van Simonshaven en uit een corner even later knalde diezelfde Kuiper de door Nick van Alphen op maat gegeven bal hoog over. Twee minuten voor tijd wuifde scheidrechter Kucuksen het opzichtige appel van zijn grensrechter weg waardoor Simonshaven NTVV de genadeklap kon geven: 3-1. Nog éénmaal zetten de bezoekers aan, maar het mocht niet meer baten. Na het laatste fluitsignaal kon de aanhang van Simonshaven juichen, die van de zebra’s keerde in mineur huiswaarts.