Overzicht van de werkzaamheden die momenteel in volle gang zijn (Foto: Digidamco Fotografie).
Overzicht van de werkzaamheden die momenteel in volle gang zijn (Foto: Digidamco Fotografie).

Werk aan N59 vordert gestaag

Algemeen 6.168 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De werkzaamheden aan de N59 vorderen gestaag tussen knooppunt Hellegatsplein en afslag Den Bommel. Het zeven kilometer lange tracé wordt verbreed en van een nieuwe laag asfalt voorzien. Ook wordt er een vangrail geplaatst om de twee weghelften te scheiden. De werkzaamheden worden uitgevoerd om de veiligheid, doorstroming en duurzaamheid van de weg te verbeteren.

De hoofdweg, die een belangrijke verbinding vormt tussen de provincies Zuid-Holland en Zeeland, is van maandag 7 augustus 2023 tot vrijdag 1 september 2023 afgesloten voor verkeer. Tegelijkertijd is ook de Heinenoordtunnel afgesloten, die gerenoveerd wordt. De parallelweg is gesloten voor reguliere weggebruikers, maar wel open voor lijnbussen, nood- en hulpdiensten, fietsverkeer en langzaam lokaal verkeer. 

Veel weggebruikers op het eiland ervaren ernstige hinder van de werkzaamheden, zeker nu de schoolvakantie ten einde loopt. Gedeputeerde verkeer en vervoer van de provincie Zuid-Holland, Frederik Zevenbergen, sprak zich hier eerder over uit: “Ik weet dat veel weggebruikers balen van de werkzaamheden in het gebied. Dat is begrijpelijk. We moeten even door de zure appel heen bijten. Dan hebben we straks jarenlang velligere en betrouwbaardere wegen.”

Later deze week meer bij Eilanden-Nieuws over de werkzaamheden aan de N59.

De weg wordt geasfalteerd (Foto: Digidamco Fotografie).
(Foto: Digidamco Fotografie).
(Foto: Digidamco Fotografie).

Uit de krant