(Foto: Villerius Tekstproductie & Fotografie)
(Foto: Villerius Tekstproductie & Fotografie)

Samen zorgen voor een schone buurt in Stellendam

Algemeen 729 keer gelezen


STELLENDAM – Op donderdagochtend 15 juni hebben verschillende straten in Stellendam een succesvolle opruimactie beleefd. Woningcorporatie Oost West Wonen en de gemeente Goeree-Overflakkee organiseerden samen met de basisscholen Stellegors en ‘t Kompas een initiatief dat gericht was op het creëren van een schone buurt en het aanleren van goede gewoontes op jonge leeftijd. 

Onder een stralende zon hebben ongeveer vijftig schoolkinderen met enthousiasme bijgedragen aan het succes van de opruimactie. Stichting Schoon Goeree-Overflakkee was aanwezig met een aantal vrijwilligers, terwijl RAD het benodigde opruimmateriaal beschikbaar stelde en het verzamelde afval aan het einde van de actie ophaalde. De ochtend werd opgedeeld in twee afzonderlijke sessies. De leerlingen van Stellegors zijn de eerste helft van de ochtend gestart vanuit het Haegse Huus, waarna de kinderen van ‘t Kompas later op de ochtend aan de beurt waren. Als blijk van waardering ontvingen alle kinderen iets lekkers voor hun inzet.

Naast het streven naar een schone buurt, had de actie ook als doel om mensen en organisaties met elkaar te verbinden, bekendheid te genereren voor dit en andere vergelijkbare initiatieven, en te laten zien dat zowel de woningcorporatie als de gemeente graag een helpende hand bieden. Wellicht zal dit leiden tot jaarlijkse opruimacties in de toekomst.

Uit de krant