Afbeelding

Initiatief en donateursactie Flakkeese (st)rijders ‘Samen sterk tegen kanker’

Algemeen 626 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vier eilandbewoners gaan later dit jaar een ‘barreltocht’ (roadtrip met een oude auto) maken voor de stichting Vrienden van Carmen.

“Wij (Beaudine, Eric en Dennis Godrie en Levi Melissant) gaan op barrelreis”, zo vertellen ze. “Een roadtrip in een oude auto. Ons barrel is 19 jaar oud en opgepimpt. Een barrelreis draait om saamhorigheid en verbroedering.” Als Flakkeese (st)rijders nemen dochter Beaudine en vader Eric van 10 t/m 17 juni deel aan de Mega Run ‘Vive la France’. Van 2 t/m 10 september nemen broer Dennis en zijn maat Levi deel aan de Rammelbakkenreis Slovenië & Kroatië.

“Wij kiezen er heel bewust voor om voor goede doelen te (st)rijden”, aldus de vier. “Dat doen we voor de stichting Vrienden van Carmen (www.vriendenvancarmen.nl) voor de 3 goede doelen van 2023: Erasmus Medisch Centrum Hersentumorcentrum, Familiehuis Daniel den Hoed en Hospice Calando.”

De aanleiding voor de actie is niet zo leuk, vertelt Eric Godrie. “Vorig jaar januari kreeg Beaudine uit het niets continu hoofdpijn en sinds die tijd kan ze door vermoeidheid niet alles doen wat voor iemand van haar leeftijd gewoon is. De hoofdpijn wordt New Daily Persistent Headache (NDPH) genoemd. Een succesvolle aanpak van de hoofdpijn die Beaudine continu heeft, is er helaas nog niet. Door de medische onderzoeken is in juni 2022 een tumor in Beaudines hoofd ontdekt. Een periode van onzekerheid en onduidelijkheid brak aan. Uiteindelijk bleek in september 2022 dat het bijna 100% zeker is dat de tumor niet-kwaadaardig is. Op dit moment is het risico van weghalen groter dan laten zitten en is ervoor gekozen de tumor periodiek te monitoren door middel van scans.”

In vervolg op de succesvolle sponsoractie met veertig betrokken bedrijven, bieden de vier deelnemers nu iedereen vrijblijvend de gelegenheid om mee te doen aan onze donateursactie. Doneren kan via: de website van de Vrienden van Carmen (www.vriendenvancarmen.nl/campaigns/barrelreizen, klik op 1 van de donatiemogelijkheden of vul het eigen bedrag in en klik op Doneer nu. Doneren kan ook door de QR-code te scannen. “De volledige opbrengst van onze sponsoractie en donateursactie komt ten goede van de stichting Vrienden van Carmen. Wij nemen zelf de kosten van de barrelreizen voor onze rekening”, aldus Eric Godrie namens de deelnemers. “Mensen die op de hoogte willen blijven van de barrelreizen, onze belevenissen en ervaringen voor, tijdens en na onze barrelreizen en natuurlijk de opbrengst van onze sponsoractie en donateursactie kunnen ons volgen via www.facebook.com/flakkeesestrijders en www.instagram.com/flakkeesestrijders.”

Afbeelding

Uit de krant