Afbeelding

Rondje Karre

Algemeen 762 keer gelezen

MELISSANT - Zaterdag 27 mei wordt het ‘Rondje Karre’ georganiseerd: een rondrit met oude tractoren. Deze dag wordt net als andere jaren gehouden bij camping de Elizabeth Hoeve te Melissant. De ontvangst van de deelnemers is tussen 8.00 en 9.30 uur in de morgen.

Na inschrijving, koffie en cake start de rondrit richting Ouddorp. Hier rijden de tractoren over de Brouwersdam waar naar verwachting rond 12.30 uur de lunch begint op het P-terrein aan de Rampweg te Scharendijke. Na een klein stukje Zeeland rijdt de stoet weer naar Melissant. Hier komen de tractoren om ongeveer 14.30 uur aan. Er is voldoende gelegenheid om de tractoren te bewonderen. Bijzonder is dat dit jaar de historische brandweer van voormalig gemeente Goedereede fungeert als bezemauto.

In de middag wordt er gebakken vis en dergelijke verkocht, en ook lokaal bier van Solaes is van de partij. Deze dag staat in het teken van stichting ‘Jarige Job!’. In Nederland zijn er kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis en op school.

Uit de krant