Afbeelding

Dagopbrengst Goed voor Goed gaat naar Edukans

Algemeen 217 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Wie spulletjes over heeft die een tweede leven verdienen, kan deze inleveren bij kringloopwinkel Goed voor Goed in Sommelsdijk om zo een goed doel te steunen. Op zaterdag 13 mei gaat de gehele opbrengst van die dag naar stichting Edukans.  

Van 22 februari tot en met 4 maart zijn Anouk Poulisse (leerling) en Ellen Raijer (docent) van de RGO in Middelharnis voor Edukans op reis geweest naar Oeganda. Het doel van hun bezoek was tweeledig. Het doel voor leerlingen was aan hun ‘buddy’ duidelijk te maken waarom het zo belangrijk is dat je onderwijs volgt én je school ook af te maken. Het doel van de docenten was met hun ‘buddy’ te bespreken hoe het onderwijs interactiever gemaakt kan worden, zodat de lessen meer leeropbrengst opleveren; Teaching with impact. 

Streefbedrag bereiken
Andere activiteiten in het programma waren: op huisbezoek bij een buddy, een bezoek aan de lokale markt en een neushoornreservaat, het bijwonen van een kerkdienst en een bezoek aan een basisschool. Het was voor Anouk en Ellen een indrukkende reis met veel mooie, onvergetelijke momenten. Wie Ellen en Anouk wil helpen om het streefbedrag van 10.000 euro te bereiken kan dat doen door spullen te brengen of aanstaande zaterdag iets te kopen bij Goed voor Goed. De kringloopwinkel bevindt zich aan de Gerard Walschapstraat 9 in Sommelsdijk en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant