Afbeelding

Lammetjes en opening uitgebreide winkel Mèkkerstee

Algemeen 2.665 keer gelezen

OUDDORP - Het zijn weer hoogtijdagen op de Mekkerstee. De eerste lammetjes zijn weer geboren en dat is elk jaar weer een feest. Veel kinderen maar ook ouderen genieten van het prachtige gezicht van dartelende lammetjes in de stal. Ook wordt woensdag de dubbel zo groot geworden winkel in gebruik genomen.

In totaal zijn er ongeveer 450 geiten drachtig, dat belooft dat er de komende tijd genoeg te doen en te zien is. De twee voorgaande jaren was het allemaal wat lastiger vanwege corona, maar nu kan het weer en de mensen maken ruimschoots gebruik van deze gelegenheid. Als er voldoende lammetjes zijn, wordt er weer een knuffelhoek ingericht voor de kinderen.

Niet alleen de lammetjes verhogen de feestvreugde, maar woensdag 25 januari wordt ook de dubbel zo groot geworden winkel in gebruik genomen. Door toenemende drukte op de Mekkerstee, maar ook door steeds meer klanten die doelgericht hun boodschappen komen doen, was uitbreiding geen overbodige luxe. Ook het aanbod van kaas en specialiteiten is stevig uitgebreid. Het nieuwe gedeelte is, net zoals de bestaande winkel, sfeervol ingericht en is ook ruimtelijk van opzet. Uiteraard is de kaasafdeling dubbel zo groot geworden, alle kazen die hier liggen worden gemaakt op de Mekkerstee en komen rechtstreek vanuit de kaasopslag de winkel in.

Naast de overbekende geitenkazen is er een extra kaaslijn aan het assortiment toegevoegd: Naturologische Zuyvel. De koekaas wordt gemaakt van ouderwetse, volle melk van boer Paul uit Gilze (NB). Nieuw in de winkel is het aanbod van vlees. Na een zoektocht naar een kwalitatief goed product is de Mekkerstee uitgekomen bij Westvoornes Weidevlees. Dat is de merknaam van het vlees van de eigen koeien van Boerderij Assenberg in Oostvoorne. 

Uit de krant