Een versierde tractor tijdens de lichtjesparade van 2021. (Foto: Wilko van Dam)
Een versierde tractor tijdens de lichtjesparade van 2021. (Foto: Wilko van Dam)

Secret Santa lichtjesparade brengt licht in alle dorpen van Goeree-Overflakkee

Algemeen 4.910 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op vrijdag 9 december vindt op Goeree-Overflakkee voor de vierde keer de Secret Santa Lichtjesparade plaats. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Hart van Goeree Overflakkee (HvGO) in samenwerking met Plattelands Jongereren Flakkee.

Een groot aantal feestelijk verlichte tractoren zullen in optocht door alle dorpen van Goeree Overflakkee rijden. “Hiermee wordt een positieve groet gebracht aan alle inwoners van het eiland, en met name voor degene die een moeilijke tijd hebben (gehad) om ze letterlijk een lichtpuntje te laten zien”, schrijft Hart van Goeree-Overflakkee op haar website. “Meer dan 80 deelnemers zullen tussen 18.30 en 20.00 uur s avonds de verschillende routes rijden, zodat iedereen langs de route kans krijgt de mooie opgetuigde tractoren te bekijken. De exacte routes zijn op 9 december te vinden op de site van de plattelands jongeren.”

“Een deel van de tractoren zal eindigen in het Centrum van Middelharnis, waar op deze avond (en op zaterdagmiddag) een goede doelen markt zal worden georganiseerd in samen werking met de Bizz. Tot 22.00 uur staan op het Diekhuusplein diverse kramen waarin verschillende goededoelenorganisaties zich zullen presenteren. Er is dus van alles te Intussen zal er gezellige muziek te horen zijn en heeft het Diekhuus het terras uitgestald, zodat de tractoren feestelijk onthaald zullen worden. Hierdoor krijgt iedereen de kans om de mooi opgetuigde tractoren van dichtbij te bekijken.”

Secret Santa Goeree Overflakkee
Het goede doel waaraan deze geweldige lichtjes parade zijn naam ontleent, is Secret Santa Goeree Overflakkee. Door deze organisatie worden mensen op Goeree Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket wat is samengesteld door een andere eilandbewoner die zich opgegeven heeft om een Secret Santa te willen zijn. Meer informatie hierover is te vinden op de Facebookpagina van ‘Secret Santa Goeree-Overflakkee’ of op de website van stichting Hart van Goeree Overflakkee, die dit geheel coördineert en de pakketten eventueel nog aanvult met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is. “Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles ‘secret’ blijft en er veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan. Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte! Dit jaar kan je je helaas niet meer aanmelden voor Secret Santa, maar wie een donatie wil doen, kan terecht op de site van Hart van Goeree Overflakkee: www.hartvangoereeoverflakkee.nl.

Uit de krant