Afbeelding

Markering ‘Zet je licht aan’ aftrap campagne verkeersveiligheid

Algemeen 298 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Wethouder Van Putten plaatste afgelopen donderdag namens de gemeente samen met enkele leerlingen van CSG Prins Maurits uit Middelharnis de eerste ‘Zet je licht aan’-markering aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis. De actie vormde de aftrap van de campagne ‘AAN in het donker’ van de gemeente Goeree-Overflakkee, de politie en waterschap Hollandse Delta.

Deze locatie aan de Koningin Julianalaan was bewust gekozen, omdat daar dagelijks veel jeugd voorbijfietst op weg van en naar school. De tijdelijke, milieuvriendelijke krijtspray moet fietsers erop attent maken de fietsverlichting aan te zetten. “Met name onder jongeren geeft een hoog percentage aan wel fietsverlichting te hebben, maar vergeten ze vaak deze op tijd aan te zetten. Daarom is het goed én belangrijk dat we er op deze manier extra de aandacht op vestigen”, aldus de wethouder in een toelichting.

Zichtbaarheid in het verkeer is erg belangrijk, helemaal nu het weer langer donker is, aldus drie partijen in een persbericht. “Vaak hebben fietsers niet door dat ze slecht te zien zijn. Dit levert gevaar op. Voor de fietser zelf en voor medeweggebruikers. Om hen meer bewust te maken van de risico’s wordt de komende periode op Goeree-Overflakkee en in de rest van Nederland de campagne ‘AAN in het donker’ gevoerd.”

Wethouder Van Putten droeg na afloop de spuitbus en daarmee de campagne over aan Hans Snel van Politie Eenheid Rotterdam. Die draagt hem op een later moment over aan heemraad Henk van der Drift van Waterschap Hollandse Delta. Zij zullen binnenkort een markering plaatsen op andere plaatsen op het eiland. Los van deze momenten worden de komende tijd verspreid over het eiland meerdere markeringen geplaatst op locaties waar dagelijks veel fietsers passeren.

De campagne ‘AAN in het donker’ maakt onderdeel uit van de aanpak ‘Maak een punt van nul’. Met deze aanpak doen de partners van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee (RPV GO) een oproep aan alle weggebruikers, organisaties, scholen, instellingen en bedrijven. Het doel is om verkeersveilig gedrag tot de norm te maken in Zuid-Holland.

Uit de krant