Afbeelding

Ds. De Visser presenteert boek over de Bijbel

Algemeen 488 keer gelezen

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK - Op 14 oktober presenteert ds. Jan de Visser, predikant van de Exodusgemeente Middelharnis – Sommelsdijk zijn nieuwste boek: Zoals geschreven staat. Verrassende ontdekkingen bij het Bijbellezen.

Ds. De Visser gaat in dit boek in op de vraag hoe je de Bijbel eigenlijk leest. Bijna iedereen die regelmatig de Bijbel leest, is een beetje voorgeprogrammeerd: de Bijbel is van kaft tot kaft Gods Woord, roept op tot bekering, of lofprijzing, of is achterhaald en niet meer van deze tijd.
Dit boek neemt de lezer mee langs een paar bekende verhalen. Die blijken verrassende kanten te hebben, waar je normaal gesproken snel overheen leest.
Het is dan ook een pleidooi voor aandachtig en precies lezen, ook voor wat er niet staat. En dat levert een feest op van nieuwe ontdekkingen.

Alain Verheij, de bekende twitter-predikant, die ook regelmatig in de Exoduskerk voorgaat, schrijft op de achterflap dat Jan de Visser “een ongeneeslijke dominee” is, hetgeen volgens hem goed nieuws is voor kerk en theologie. De presentatie zal plaatshebben op 14 oktober om 16.00 uur in Boekhandel Dekker & Van Esbroek, Westdijk 48, Middelharnis. Het boek is ook te bestellen bij boekscout.nl, of bij de plaatselijke boekhandel.

Uit de krant