Afbeelding

Achthuizen vierde Dorpsfeest 2.0

Algemeen 162 keer gelezen

ACHTHUIZEN - De slogan van Achthuizen, ‘kleinste dorp, grootste ambitie’, geldt ook zeker voor de invulling van het dorpsfeest dat in het weekend van Burendag is gehouden. Doelstelling van het feestweekend was om er voor alle leeftijden een happening van te maken en dat is volgens de organisatie ruimschoots gelukt.

Vrijdag 23 september werd het Dorpsfeest om 16.00 uur feestelijk geopend met het loslaten van acht duiven en het hijsen van de vlag van Achthuizen. De organisatie van dit tweedaagse festijn lag in handen van afgevaardigden van verschillende verenigingen zoals de Oranjevereniging, Feesten is ons Streven en de Dorpsraad, met de hulp van vele vrijwilligers van andere verenigingen zoals de Volhouders en de Jeugdgroep en bewoners van Achthuizen. Het evenement werd mede mogelijk door de financiële ondersteuning van de gemeente Goeree-Overflakkee, het Oranjefonds en verschillende lokale sponsors.

Op vrijdagavond startte het feest met een kinderdisco, daarna was er het jaren 80- en 90-feest met DJ Reem. Op zaterdag genoten de aanwezigen van het optreden van het koor Roll Around, dat hun programma begonnen met het kersverse Lied van Achthuizen, geschreven door Piet Bakelaar. Na het optreden waren er activiteiten voor de allerkleinsten van het dorp. Verder was er een vossenjacht: negen groepjes met enthousiaste kinderen trokken rond door het dorp op zoek naar sprookjesfiguren waarbij door middel van opdrachten stempels gehaald konden worden. In de middag was ook een bezoek aan de molen van Achthuizen mogelijk. Zaterdagavond trad de band Satisfexy uit de Achterhoek op.

“De vele complimenten en leuke reacties hebben de organisatie ervan overtuigd dat het dorpsfeest geslaagd is en dat het doel is behaald om de bewoners van alle leeftijden een leuk weekend te bezorgen. Zeker voor herhaling vatbaar, dus zet 22 en 23 september 2023 maar vast in de agenda voor het volgende Dorpsfeest Achter de Molen in Achthuizen”, aldus de organisatie.

Uit de krant