Afbeelding

Oranje Nassauschool zet jubilaris in het zonnetje

Algemeen 869 keer gelezen

NIEUWE-TONGE – Op 1 augustus 2022 was leerkracht Jan Willem van der Werken 25 jaar actief in het onderwijs. Dat vonden ze bij de Oranje Nassauschool in Nieuwe-Tonge – waar hij nu werkzaam is – reden genoeg om Van der Werken in het zonnetje te zetten. 

Daarom organiseerden ze een gezellige barbecue, waarbij de jubilaris werd toegesproken. “We zijn blij met je! Een fulltime meester in groep 7/8, die enthousiast is, hart voor de leerlingen heeft, hard werkt, tijd heeft voor een grapje en leuke dingen.” 

Zelf kijkt Van der Werken met veel plezier terug op de 25 jaar in het onderwijs. “Je kunt kinderen iets leren en hen vormen. Ook kun je hen adviezen geven richting de toekomst. Je bent in meerdere opzichten een wegwijzer voor de kinderen. Ik wil niet alleen meester zijn, maar ook coach.” 

Na onder andere 13 jaar actief te zijn geweest in Ooltgensplaat, zijn huidige woonplaats, staat hij nu in Nieuwe-Tonge voor de klas. “Ik heb zeker nog de energie om door te gaan. Wellicht nog in een andere functie, maar ik hoop nog lang door te gaan en daarvoor de kracht te krijgen.” (Tekst: Erwin Guijt).

Uit de krant