Op de foto links: Bart van Kampen en rechts: penningmeester Rob Troost.
Op de foto links: Bart van Kampen en rechts: penningmeester Rob Troost.

Bart van Kampen 70 jaar EHBO-er in Oude-Tonge

Algemeen 420 keer gelezen

OUDE-TONGE - Vrijdag 19 augustus kreeg Bart van Kampen in Oude-Tonge thuis onverwacht bezoek van het bestuur van de EHBO-vereniging Oude-Tonge. Tijdens dit bezoek is Bart gehuldigd voor 70 jaar lidmaatschap van de vereniging.

In 1952 was Bart van Kampen betrokken bij de oprichting van de EHBO-vereniging in Oude-Tonge. “Tot twee jaar geleden was hij een trouwe bezoeker van de oefenavonden. Gedegen en met zoveel ervaring en deskundigheid is hij meer van het oude kaliber”, aldus EHBO Oude-Tonge. “Meer in de trant van: geen tijd verdoen met denken, maar gelijk gaan handelen want elke seconde telt. Bart was jarenlang lid van het wedstrijdteam en was altijd een fanatieke EHBO’er die voor de winst ging bij de wedstrijden. Om regiokampioen te worden werd er veel geoefend. Het team was een geoliede machine en won zoveel dat ze zelfs ooit Nederlands Kampioen zijn geworden.”

Momenteel is Van Kampen mantelzorger voor zijn vrouw en hoewel hij de oefenavonden niet meer kan bezoeken, leeft nog hij nog steeds mee met de vereniging. Zijn vrouw kreeg van de vereniging een boeket bloemen voor alle uren die Bart voor de vereniging buiten zijn gezin doorbracht. Van Kampen zelf, inmiddels 87 jaar oud, kreeg door het bestuur een oorkonde overhandigd voor zijn platina jubileum. Voor zijn vele verdiensten kreeg hij nog een extraatje en werd hij benoemd tot erelid van de vereniging.

Uit de krant