Het Hollands Jongerenkoor zingt in de Doelen in Rotterdam.
Het Hollands Jongerenkoor zingt in de Doelen in Rotterdam.

Het Hollands Jongerenkoor 12 staat in de startblokken

Algemeen 594 keer gelezen

REGIO - Het Hollands Jongerenkoor 12 (het grootste jongerenkoor van Nederland) start in september met het twaalfde project; samen met 300 andere jongeren zingen in heel Nederland. Het koor zal op diverse plekken in Nederland zingen en collecteren voor goede doelen.

De concerten vinden plaats in de Doelen en de Laurenskerk in Rotterdam, in Hasselt en in Putten. Naast het jongerenkoor is er ook het Hollands jongerenorkest. Dit orkest repeteert in Gorinchem en werkt mee aan alle uitvoeringen van het Hollands Jongerenkoor. Het HJK repeteert in diverse plaatsen in heel Nederland. Deelnemers kunnen in hun eigen regio repeteren, en verder thuis met de oefenbestanden en de zangmap.

De plaatsen waar de repetities worden gehouden zijn: Goes, Middelharnis, Rotterdam, Gorinchem, Kesteren, Barneveld, Nunspeet, Genemuiden en Alblasserdam. Opgeven kan via de website: www.hollandsjongerenkoor.nl. De minimale leeftijd is 15 jaar. Het koor staat onder leiding van Peter Wildeman. Wilhelm Groenendijk is vaste trompettist; Joost van Belzen en Martin Weststrate zijn de begeleiders op orgel en vleugel.

Uit de krant