(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Achthuizen krijgt te maken met wegonderhoud

Algemeen 400 keer gelezen

ACHTHUIZEN - Bewoners, bedrijven en gebruikers van de Achthuizensedijk en Schaapsweg krijgen in september te maken met groot asfaltonderhoud. Dit gebeurt tussen de grens van het dorp Achthuizen en de rotonde aan de N498. 

Gelijktijdig worden er aanpassingen voor de bereikbaarheid en verkeersveiligheid door waterschap Hollandse Delta gedaan. Het verkeersbesluit ligt zes weken digitaal ter inzage op officielebekendmakingen.nl en wshd.nl/bekendmakingen. Hiermee is de bezwaarprocedure gestart. Bewoners zijn hierover vooraf geïnformeerd.

De bestaande voorrangsregeling aan op het kruispunt Schaapsweg-Langeweg wordt aangepast. Dit betekent dat het geen voorrangsweg meer is maar een gelijkwaardig kruispunt. Verder worden er op verschillende plekken snelheidsbeperkende maatregelen toegepast. Om de fietsers een betere en duidelijkere plek op de weg te geven worden de aanwezige rode stroken verbreed. Dit gebeurt tussen de grens van Achthuizen en de rotonde met de N498, nabij het busstation. Ook worden er diverse borden verwijderd en nieuw geplaatst.

In september starten de werkzaamheden. Vlak voor de start van de werkzaamheden communiceert de aannemer aan bewoners en op locatie over omleidingen en planning.

Uit de krant