Afbeelding

Matinee-orgelconcert met Rinus Verhage

Algemeen 485 keer gelezen

OUDDORP - Op zaterdag 23 juli 2022 te 11:00 uur wordt een matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk te Ouddorp gegeven. Voor dit orgelconcert is Rinus Verhage uit Sommelsdijk als organist uitgenodigd. Het wordt een gevarieerd muzikaal uurtje met verschillende werken van J.S. Bach (1685-1750).

Rinus Verhage (1956) heeft tijdens zijn middelbare schoolopleiding orgel-les van Jan van Dijk gekregen. Daarna is hij orgel (docerend en uitvoerend musicus), kerkmuziek en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium gaan studeren bij resp. Arie Keijzer, Barend Schuurman en Jan Eelkema. Verder heeft hij nog interpretatielessen bij Kees van Eersel gevolgd.

In 1979 is hij prijswinnaar van het internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer geworden. Naast organist te Oude-Tonge op het Frobenius orgel en te Zierikzee op het monumentale Kam en Van der Meulen orgel is hij cantor van de Sint-Catharijnekerk te Brielle. Tevens is hij dirigent van koren waarmee o.a. ook de grote oratoria uitgevoerd worden. In 2015 ontving hij een koninklijke onderscheiding voor zijn werkzaamheden. Verder is hij op parttimebasis manager en ook orgeldocent bij het Muziekgebouw “Goeree-Overflakkee”.

U bent van harte welkom. De toegang is gratis. Een bijdrage in de kosten is welkom. Op zaterdag kan ook in de kerk een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling van schilderwerken met als thema “Door Geloof Alleen”. Een expositie uitgaande van de Stichting “uit Uw hand” met werken van ds. Sj. Maliepaard uit Barneveld.

Uit de krant