Afbeelding

Leerlingen CSG Prins Maurits in actie voor vervolgde christenen

Algemeen 830 keer gelezen

MIDDELHARNIS - In de afgelopen weken zijn de Mavo-1 leerlingen van CSG Prins Maurits uit Middelharnis bezig geweest met het thema ‘vervolgde christenen’. Door middel van de verkoop van pepermunt werd er een mooi bedrag bijeengebracht voor de stichting ‘Hulp Vervolgde Christenen’.

In aanloop naar de themadag, die plaatsvond op 16 mei, werd er bij verschillende vakken aandacht besteed aan het onderwerp. Zo werd bij het vak Aardrijkskunde gesproken over de verschillende landen waar christenvervolging plaatsvindt. Bij Godsdienst kwamen de verschillende wereldgodsdiensten aan de orde. Voorafgaand aan de themadag werd ook bij de dagopeningen stilgestaan bij het thema christenvervolging. Een medewerker van de stichting ‘Hulp Vervolgde Christenen’ gaf op de themadag een voorlichting over het werk van de stichting. Daarnaast gingen de leerlingen ook zelf aan de slag. De activiteiten bestonden onder andere uit het uitvoeren van opdrachten in een escaperoom, het bekijken van filmpjes over vervolgde christenen en dit vervolgens presenteren aan de rest van de groep en je via een VR-bril begeven in een land waar christenvervolging plaatsvindt. In de lessen Engels werden er na deze dag nog bemoedigingskaarten geschreven, die op een later moment zullen worden uitgereikt.

Om de stichting financieel te ondersteunen, kregen alle leerlingen één of meerdere dozen met pepermunt mee om deze te verkopen. Een enkele leerling kwam zelfs dezelfde dag al terug om nieuwe dozen op te halen. Op 26 juni werd er een cheque overhandigd aan de heer Schinkel van de stichting ‘Hulp Vervolgde Christenen’. Op de cheque stond het mooie bedrag van 2617,85 euro. De drie leerlingen die het meeste geld op hadden gehaald voor de Stichting werden die dag in het zonnetje gezet. Alle drie zitten ze in klas M1C. Het betreft: Shelviron, Marilyn en Laurens. Shelviron verkocht zelfs 14 dozen. “We hopen met deze actie uiteraard onze vervolgde medebroeders en -zusters te kunnen ondersteunen en de leerlingen des te meer te laten beseffen wat een zegen het is om in vrijheid je geloof te mogen belijden”, aldus CSG Prins Maurits.

Afbeelding

Uit de krant