Afbeelding

Mooi programma voor Havenconcert Muziekweekend

Algemeen 365 keer gelezen

GOEDEREEDE - Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli wordt het Havenconcert Muziekweekend georganiseerd. 

Het Havenconcert is al jaren een begrip. Vanaf een speciaal ponton in de haven van Goedereede wordt er al meer dan tien jaar door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore gebracht. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot het Havenconcert Weekend met een Havenconcert, een Havenconcert Junior en een Havenconcert Open Podium.

Voor het Havenconcert Junior op vrijdag 1 juli zijn alle basisschoolleerlingen van de groepen 4 en 5 op Goeree-Overflakkee uitgenodigd om klassikaal het evenement te bezoeken. Acteur Ton Meijer vertelt en speelt met veel humor het leven van Wolfgang Amadeus Mozart en vier musici spelen zijn prachtige muziek. Ton Meijer voert de kinderen mee in de wereld van het wonderkind Mozart, waarbij ongemerkt de muziek van Mozart in je oren kruipt om daar nooit meer weg te gaan. De voorstelling van vorig jaar, Be Bach, dat door hetzelfde gezelschap werd opgevoerd, was een zeer groot succes. De muzikanten zijn dan ook van hoog niveau. Sopraan Marijje van Stralen zong voor internationale operahuizen en maakt met haar loepzuivere stemgeluid veel indruk. Ook violiste Joanna Trzcionkowska, cellist Fred Edelen en Christina Edelen op klavecimbel hebben ruimschoots hun sporen verdiend bij bekende orkesten.

Open Podium
Ook de vrijdagavond van het Havenconcert Weekend heeft met het Havenconcert Open Podium nu een plek in de programmering. Goeree-Overflakkee heeft veel muzikaal talent, dat nu de kans wordt geboden om op te treden op een fantastisch podium. Iedereen - geen genre uitgezonderd – is uitgenodigd zich op te geven. De aanmeldingen waren overweldigend, zodat er een zeer gevarieerd programma is: van klassiek tot pop/rock en van Alpen- tot dweilmuziek. Vanaf 17.00 uur barst het Havenconcert Open Podium los. DJ Jorg Moerkerke uit Ouddorp zal voor muziek zorgen tussen de verschillende acts.

Havenconcert
Zaterdag 2 juli start vanaf 19.30 uur het voorprogramma van het Havenconcert met Hans van Heemst op het carillon van de Goereese toren. Om 20.00 uur, dus een half uurtje later dan gebruikelijk, opent Koninklijke Fanfare Apollo onder leiding van dirigent Alex Thyssen deze veertiende editie van het Havenconcert. Het programma wordt vervolgd met de internationale topharpiste Lavinia Meijer. De organisatie is enorm trots, dat zij erbij is. Ook de achtmansformatie Gerard Alderliefste & Friends zal zijn opwachting maken. Zij spelen Franse hits, die echt iedereen kent. Ook als je denkt van niet. De presentatie van het Havenconcert is in handen van Patrick Polie. Met mooi zomerweer belooft het een schitterende avond te worden!
Alle activiteiten van het Havenconcert Weekend zijn op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli aanstaande kosteloos te bezoeken. Er hoeft ook niet gereserveerd te worden. Alle informatie over het Havenconcert Muziekweekend is terug te vinden op de website www.havenconcert.nl.

Sponsoren
De Stichting Havenconcert Goedereede is volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Zonder deze steun, zou het niet mogelijk zijn dit evenement te organiseren. De organisatie is dan ook veel dank verschuldigd aan hoofdsponsor De Vogel Fitr en alle andere sponsoren: Paul van Hessenfonds, Stichting ‘t Blaeuwe Huus, Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, De Wit Assurantiën, DS People, Goemaat Glas, Xsarus E-Development & Consulting, Bloemfontein, Eetcafé ‘t `Sas, FrameWave, Gemeente Goeree-Overflakkee, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Klepperstee/Ridderstee, Nouce, Restaurant Gouden Leeuw, Stadscafé Goeree, Tanis & Akershoek Makelaardij, Tandartsenpraktijk Ten Voorde, Van Dis Assurantiën, Van Kooten Architectuur, Weeda van den Berg Fysiopraktijken, Mierop Partyservice en hoimetkim.nl. Wie ook donateur wil worden van het Havenconcert vindt op de website www.havenconcert.nl een knop om met iDEAL een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld. 

Het Havenconcert vindt plaats op een drijvend ponton in de haven van Goedereede. De toegang is gratis. Het publiek kan plaatsnemen op de stoelen op de Markt, Noordzijde – en Zuidzijde Haven. Het centrum van Goedereede is tijdens het Havenconcert Weekend afgesloten voor autoverkeer. Parkeren kan op de parkeerplaats Centrum ’t Hof aan het einde van de Doelweg. Deze is goed bereikbaar en staat aangeven met borden.
Artiesten die hun opwachting maken op het Havenconcert Open Podium op vrijdagavond 1 juli vanaf 17.00 uur: DJ Jorg Moerkerke, De Kriekel Streetdance uit Goedereede o.l.v. Anouk Ros, Isa Vlietland, Simply us (Hanna en Solomiia Manokina), Laura Paasse, Sara van Papeveld, Danny Yellow, Isa ’t Mannetje, Millfist, Eloise Grinwis, Die Grevelinger Musikanten, Baneham en tot slot De Vromme Blaezers.

Het gehele centrum van Goedereede wordt vrijdag 1 juli 2022 om 08.00 uur afgesloten voor alle autoverkeer. De afsluiting duurt tot na het concert van zaterdag 2 juli 2022. Verkeersborden en dranghekken markeren de afsluitingen in de Kerkstraat, het Grote Slop en bij ‘t Bekaf. Alle autoverkeer wordt doorverwezen naar het parkeerterrein ’t Hof. ’t Bekaf en Groenmarkt zijn wel bereikbaar, de afsluiting bij Zuidzijde Haven komt ter hoogte van de spiegel bij nummer 20. Alleen parkeren op de dubbele zijde van de Noorzijde Haven is – voor vergunninghouders – nog mogelijk. In het eerste deel van Noordzijde Haven en op Zuidzijde Haven geldt niet parkeren. Hier worden parkeerplekken vrijgehouden als zitplaatsen voor het publiek. De parkeerplaatsen op Zuidzijde Haven vanaf het ponton tot ‘t Bekaf zijn gereserveerd voor de artiesten en materiaalwagens.

Verkeershinder: De N57 Brouwersdam is het weekend van 1 en 2 juli afgesloten vanwege Concert at Sea. Verkeer wordt omgeleid via de N59. De routeomleiding wordt via borden aangegeven. 

Uit de krant