Afbeelding

Uitmuntende Richard van den Bos pakt Grote Prijs Bakkerij Koese

Algemeen 546 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Vanwege het verwachte onweer en de daarmee gepaard gaande regenbuien op 4 juni, werd besloten de duivenwedkamp vanuit Fontenay-sur-Eure te verplaatsen naar het 90 km dichterbij gelegen Pontoise, een stadje op circa 30 km ten noordwesten van Parijs. Richard van den Bos won de Grote Prijs Pontoise, geschonken door Bakkerij Koese.

Namens P.V. de Combinatie uit Middelharnis deden 489 ‘postduiven’ mee aan het concours, dat meetelde voor het kampioenschap midfond (ofwel de middellange afstanden van 300 - 450 km.). Daarnaast mocht de eigenaar van de eerst aankomende duif de door Bakkerij Koese geschonken Grote Prijs Pontoise in ontvangst nemen.

De duiven kregen het op die broeierige eerste zaterdag van juni 2022 niet cadeau. Met de noordoostenwind schuin op de snavel en een hoge luchtvochtigheid die de ‘noordooster’ in de regel met zich meebrengt, was het rap duidelijk dat er geen hoge snelheden zouden worden gehaald. En die voorspelling werd bewaarheid, toen om even voor half drie (na meer dan vijf uur zwoegen) de eenjarige duivin (vrouw) 1166291 van Richard van den Bos neerstreek op haar thuishonk in Stad aan ‘t Haringvliet.

Met een moyenne van bijna 67 km / per uur had deze dame de 331 km overbrugd, een teken dat de omstandigheden loodzwaar waren geweest. Des te zwaarder de vlucht, des te beter presteren de duiven van Richard. Immers, naast de hoofdprijs is zijn naam ook terug te zien op de plaatsen 3, 5, 7 en 10.

Uit de krant