De kinderen kregen als beloning koekjes uit Oekraïne met het opschrift ‘Béke’ wat ‘Vrede’ betekent.
De kinderen kregen als beloning koekjes uit Oekraïne met het opschrift ‘Béke’ wat ‘Vrede’ betekent.

Kinderen van SBO De Wegwijzer lopen 3.484 euro bijeen voor Oekraïne

Algemeen 538 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Aan de Koningsspelen die op vrijdag 22 april werden gehouden namen veel schoolkinderen mee. Ook de leerlingen van SBO De Wegwijzer ontbraken niet. Zij deden mee aan een sponsorloop, waarvan de opbrengst bestemd was voor een project van Stichting OZO. De opvang van straatkinderen in een dorp in Oekraïne. Uiteindelijk leverde de sponsorloop € 3.484,- op.

De sponsorloop werd gelopen door 71 leerlingen van SBO De Wegwijzer. Ieder jaar wordt er zo’n sponsorloop gehouden waarvan de opbrengst altijd is bestemd voor een goed doel. Deze keer is er gekozen voor een project van de Stichting OZO. In het kader van dit project zorgt een kerkelijke gemeente in Oekraïne voor een grote groep straatkinderen in het dorp Bátyú.
De kinderen van De Wegwijzer hadden tevoren wat informatie gekregen over het kinderopvang via foto’s waarvan ze erg onder de indruk waren. Dit laatste kwam ook wel omdat Oekraïne vanwege de oorlog veel in het nieuws is.
Het personeel van de school heeft de kinderen nog extra gepusht om ze goed hun best te laten doen, door een beloning uit te loven.


 

Sponsorloop

Voor de sponsorloop mochten de kinderen maximaal 20 minuten zover als ze konden, lopen of rennen op een op het schoolplein afgezet parcours. Na de start werden de leerlingen door veel mensen aangemoedigd want naast de juffen en meesters waren ook ouders, opa’s en oma’s en anderen present.
Na afloop van de loop kregen de kinderen als lunch een broodje knakworst, voorzien van een Oekraïens vlaggetje. Later werden ook de persoonlijke uitslagen bekend gemaakt. Enkele bijzonderheden: Levi uit groep B rende het meeste geld bij elkaar: € 384,-; Louise uit groep F haalde € 271,95 en Douwe uit groep C liep rondjes t.w.v. € 267,50 en volgens Lucas uit groep E heeft hij de meeste rondjes gelopen: 31.
Maandag 23 mei werd officieel het mooie ‘bijeengelopen’ bedrag bekendgemaakt. Tanja Troost van Stichting OZO was met haar dochter aanwezig om het bedrag in ontvangst te nemen. Zij had koekjes meegebracht waarop een duif en het woordje Béke -vrede- stond. En toen kwam de grote verrassing want de sponsorloop heeft het mooie bedrag van € 3.484,- opgebracht. Namens het bestuur van Stichting OZO en de kinderen in Bátyú dankte Tanja de kinderen heel hartelijk voor het mooie bedrag dat ze bij elkaar hebben gelopen.

Uit de krant