Nationaal Park Dwingelderveld, Ruinen, Drenthe, Nederland, Europa, Nationaal Park Dwingelderveld
Nationaal Park Dwingelderveld, Ruinen, Drenthe, Nederland, Europa, Nationaal Park Dwingelderveld

Beleef de Midzomernachtwandeling in de Duinen van Goeree

Algemeen 335 keer gelezen

GOEDEREEDE - Op zaterdag 18 juni is het de kortste nacht van het jaar. Op deze avond organiseert Natuurmonumenten haar midzomernachtwandeling in de Duinen van Goeree. 

“Wandel op eigen gelegenheid een 6 km lange route en hoor onderweg meer over dit gebied, de nachtbrakers die hier vertoeven en ervaar wat donker doet met je zintuigen”, aldus Natuurmonumenten in een oproep. “Deze donkertocht is één grote belevingstocht.” 

De wandeling voert over paden door duinen, bos en over het strand. Schepen liggen op zee voor anker en hun lichten en die van de imposante Maasvlakte zijn zichtbaar. De zeewind proeft zout, de kamperfoelie ruikt zoet. Vleermuizen fladderen op zoek naar voedsel. De natuur slaapt nooit.

Aanmelden en meer informatie is te vinden via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. De eerste groep start om 21.30 uur, maar er zijn meerdere starttijden. De wandeling is voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Prijs voor volwassenen is € 17,50 (leden € 12,25), kinderen € 8,75 (leden € 6,13). Start en aankomst is bij het Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp. Parkeren kan bij het grote parkeerterrein naast de Houten Kaap aan de Vrijheidsweg. Na afloop staat er koffie/thee en wat lekkers klaar.

Uit de krant