(Foto: Ellen van den Doel).
(Foto: Ellen van den Doel).

Geslaagd Open Turn2Win Toernooi in de Staver

Algemeen 391 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijddag van het Open Turn2Win Toernooi. Deze wedstrijd werd georganiseerd door turnclub Turn2Win en werd gehouden in de Staver in Sommelsdijk. De eerste wedstrijddag was op 26 maart. In totaal hebben er 39 turnclubs mee gedaan vanuit Zeeland, Brabant en Zuid-Holland. Afgelopen zaterdag werd er op 4 wedstrijd banen tegelijkertijd geturnd. Dus stonden vier keer de toestellen sprong, brug, balk en vloer klaar voor het groot aantal turnsters wat mee deed. Doordat ze verdeeld waren over vier wedstrijdbanen, was de sfeer overal gemoedelijk en prettig.

Het toernooi heet niet voor niets het Open Turn2Win Toernooi. Open betekent dat iedere turnclub zich hiervoor kon inschrijven. Kinderen vanaf 6 jaar konden meedoen, allemaal op hun eigen niveau. Maar ook de seniorenturnsters lieten hun mooiste oefeningen zien. Dit was dan ook genieten voor het publiek. De vloeroefening op muziek blijft toch altijd een favoriet onderdeel.

De turnsters van Turn2Win hebben uiteraard ook mee gedaan met dit toernooi. De afgelopen maanden hebben ze toegewerkt naar deze wedstrijden. Ze waren er dan ook helemaal klaar voor en hadden er veel zin in. Er zijn flink wat medailles verdiend door de meiden. Twee gouden medailles door Laura Jongejan en Nanou Gravestein, een zilveren medaille door Anna Kievit en zeven bronzen medailles door Anna-Emily van der Velde, Maxime van Es, Lynn de Jong, Janna Hoogerbrugge, Laura de Jong, Fleur Volwerk en Anne-Sophie de With. Niemand ging met lege handen naar huis. Het is tenslotte niet niets om een wedstrijd te turnen. Alle deelnemers kregen daarom een mooie herinneringsmedaille. Turnclub Turn2Win laat weten terug te kijken op een geslaagd toernooi.

Uit de krant