Afbeelding

Tiengemeten omgetoverd tot Paaseiland

Algemeen 448 keer gelezen

TIENGEMETEN -Tiengemeten wordt op tweede paasdag, maandag 18 april, omgetoverd tot een echt Paaseiland. Van 11.30 tot 15.30 uur zijn er in het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum allerlei paasactiviteiten voor de kinderen. Zij kunnen eieren versieren, eieren zoeken, een paasmandje, paashaasmasker of diverse kleurplaten maken en nog veel meer.

Natuurlijk kunnen de kinderen op de kabouterzolder zich vermaken in het kabouterhuis, de kabouterboot en genieten van alle kabouterboeken. De begeleiders kunnen de nieuwe expositie “Landschappen en dorpsgezichten” bezichtigen. De kinderen kopen een entreekaartje voor beide musea (3 euro) en kunnen dan gratis deelnemen aan alle activiteiten in beide musea. Volwassenen kopen een normaal entreekaartje voor de musea.

Natuurmonumenten organiseert tevens een paasexpeditie van Oerr; struinen door de natuur, met als afsluiting een paasvuur. Hiervoor moeten kinderen van te voren worden aangemeld bij Natuurmonumenten (ga naar www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-tiengemeten en scrol iets naar onderen, naar het kopje ‘Agenda’). Op het eiland Tiengemeten staat kabouter Spruiteprak iedereen op te wachten om de weg te wijzen naar de musea. Elk heel uur vertrekt de pont vanaf de vaste wal richting Tiengemeten.

Uit de krant