Afbeelding

Strandje bij Twins kan in zomer van 2023 klaar zijn

Algemeen 703 keer gelezen

OUDDORP - Er kan sinds kort gewerkt worden aan de voorbereidingen tot uitvoering van het strandje bij Twins aan het Grevelingenmeer, bij De Punt en de Brouwersdam in Ouddorp. Tekeningen voor de aanbesteding worden gereed gemaakt en parallel hieraan loopt de controle van het onderzoek bij de Omgevingsdienst en de zogenoemde Aerius-berekeningen. Het moet ertoe leiden dat het strandje vóór het hoogseizoen van 2023 klaar is.

Door Jaap Ruizeveld

Het Bestuurlijk Overleg Grevelingen heeft in november 2021 ingestemd met het beschikbaar stellen van 489.175 euro uit het Grevelingenfonds voor realisatie een beheer. Of dit voldoende is voor de kosten? Daarvoor moet - gelet op de sterke stijging van huidige kosten - toch nog een slag om de arm worden gehouden. Het is de samenvatting, onder het hoofdstuk Planning en vervolg, van een ellenlange en nauwelijks te begrijpen informatieve brief van het college van B en W aan de gemeenteraad over de stand van zaken rond het jarenlang slepende proces rond het Ouddorpse strandje. Omdat de brief van het college aan de raad gedateerd is op 30 maart, had de betrokken wethouder deze informatie - kort en zinvol informatief - toch mee kunnen delen in de dialoogbijeenkomst van 31 maart toen het onderwerp Strandje Twins (voor een groot deel liggend in Natura2000-gebied) in de inspraakronde werd genoemd.

Ambtelijk proces

Nu ligt er een brief die schrijnend aantoont welk een onvoorstelbaar ambtelijk proces met talrijke impasses zich heeft afgespeeld bij het ontbreken van informatie en het wachten op reacties na gestelde vragen van betrokken instanties van provincie, Staatsbosbeheer tot Rijkswaterstaat en andere partijen. Dat alles over en weer. Het ontbreken van onderbouwingen bij stukken. Ook nog een detail - zo staat vermeld - doordat de papieren werkelijkheid van natuurbescherming in een procesfase niet overeenkwam met de feitelijke situatie en kaarten, was het enige tijd niet mogelijk om effecten van het project goed te onderzoeken.

Uit de krant