Afbeelding

Emmalie (5) haalt in twee dagen 220 euro op voor Oekraïne

Algemeen 729 keer gelezen

GOEDEREEDE - Nog geen drie weken geleden brak de oorlog in Oekraine uit. Voor velen was dit een grote schok. Het leed, de angst, de zorgen en de onmacht zijn niet te bevatten, zeker niet als kind. Emmalie van den Berg, vijf jaar, wist haar angsten om te buigen naar iets positiefs en startte een actie.

Emmalie ervaart sinds het uitbreken van de oorlog angsten. Ze is bang dat de oorlog hierheen komt en ze maakt zich zorgen om de mensen en vooral de kinderen in Oekraïne. De hele dag stelt ze vragen, zoekt ze bevestiging en heeft zelfs soms een nachtmerrie. Toch weerhielden haar angsten haar niet om te gaan helpen. Helemaal zelf bedacht ze allerlei plannen om geld in te zamelen. Uiteindelijk kwam ze op het idee om armbanden te gaan maken en te gaan verkopen. Een paar dagen is ze druk bezig geweest om mooie armbanden te maken in de kleuren van de vlag van Oekraïne, met woorden als ‘peace’ en ‘no war’ erop. Uiteraard mochten wat hartjes ook niet ontbreken. Ze maakte armbanden voor zowel kinderen als volwassenen.

Bord vol armbanden en donatiepot

Emmalie trommelde haar moeder op vrijdag en haar opa Cor op zaterdag op om met haar langs de deuren te gaan in Goedereede en Ouddorp. Met haar bord vol armbanden en een donatiepot ging ze op pad. Haar moeder en opa drukten op de bel en verder deed ze haar verhaal helemaal zelf. “Hallo, ik verkoop zelfgemaakte armbanden voor de oorlog in Oekraïne en als u geen armbandje wilt, dan mag u ook een kleine donatie doen.” Ze kreeg vele complimenten voor haar actie en haar werk werd beloond; ze verkocht al haar gemaakte armbanden in no time en haalde daarnaast ook nog vele euro’s aan donaties op. In totaal haalde Emmalie  in haar eentje tot nu toe 220 euro op. De materialen voor de armbanden kreeg ze van haar ouders. De gehele opbrengst wordt gestort op Giro 555. Emmalie is nog niet door haar materialen heen, dus ze gaat nog even door met het maken van armbanden. Dat kan ook op bestelling via 0653963144.

Uit de krant