Afbeelding

Dirkslandse organist Arjan Huizer improviseert op Dordts Kamorgel

Algemeen 722 keer gelezen

DIRKSLAND/DORDRECHT - De uit Dirksland afkomstige organist Arjan Huizer bespeelt op zaterdagavond 11 december een wel heel bijzonder orgel, namelijk het Kamorgel in Dordrecht. Tijdens de improvisatieavond met samenzangmoment zal kerstmuziek klinken uit het historische orgel uit 1859.

Het is inmiddels alweer even geleden dat Huizer op het Kamorgel speelde. Toen hij van de zomer aanwezig was bij een bespeling van een collega-organist, ging het weer kriebelen. “Dit orgel is zo’n bijzonder instrument! Niet in de laatste plaats omdat het in een prachtige kerk staat met een enorme akoestiek. Het orgel heeft hele lieve stemmen zoals de romantische Viola di Gamba en Baarpijp maar ook zeer krachtige stemmen zoals de Trompet 16 voet op het hoofdwerk en niet vergeten de Bazuin 16 voet. En dan vergeet ik bijna de Subbas 32 voet die je letterlijk kan voelen als je beneden in de kerkbank zit.” 

Arjan Huizer speelt deze avond eigen improvisaties – op bekende kerstliederen - in de stijl van populaire Nederlands romantische koraalkunst. De avond begint om 20:00 uur en is gratis te bezoeken, wel dienen kaarten besteld te worden op de website www.arjanhuizer.nl.

Uit de krant