Afbeelding

Biodiversiteit maakt het verschil

Algemeen 205 keer gelezen

REGIO - Waterschap Hollandse Delta start een proef met maatwerk voor ecologisch beheer van een aantal proefdijken om zo veilige dijken en meer biodiversiteit te combineren. Maar, wat is biodiversiteit eigenlijk?

Biodiversiteit staat voor alle verschillende soorten leven die op aarde aanwezig zijn, hun DNA en ecosystemen. Dit is belangrijk, want dit geeft ons onder andere schoon water, kleding en medicijnen. Biodiversiteit is dus zeer bepalend voor onze eigen manier van leven, nu én later!

Bedreigingen nemen toe

Consumptie, vervuiling en overexploitatie van natuurgebieden nemen toe en zetten de biodiversiteit onder druk. Soorten verdwijnen en ecosystemen raken verstoord. Op den duur zijn schone lucht en een vruchtbare bodem niet meer zo vanzelfsprekend. Daarnaast stijgt de kans op nieuwe ziektes en plagen (zoals de eikenprocessierups). Wij krijgen hier dus ook last van.

Verhogen van biodiversiteit

Het waterschap Hollandse Delta investeert de komende jaren in het verhogen van de biodiversiteit op haar gronden. Door het starten met proeven om deze te vergroten, hopen wij hier ons steentje aan bij te dragen. (Tekst: Waterschap Hollandse Delta)

Uit de krant