Bas de Vroome.
Bas de Vroome.

Bas de Vroome geeft carillonconcert in Goedereede

Algemeen 422 keer gelezen

GOEDEREEDE - Op zaterdag 24 juli zal beiaardier Bas de Vroome (1962) een carillonconcert verzorgen op de prachtige beiaard van de toren in Goedereede.

Bas de Vroome is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse en houdt zich al vele jaren intensief bezig met schoolprojecten om de beiaard onder de aandacht van kinderen te brengen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk, waar hij de vier fraaie historische orgels bespeelt. Daarnaast is hij hoofdvakdocent Orgel aan het Codarts-conservatorium te Rotterdam. Ook is hij daar docent Vakdidaktiek en Basso Continuo. Naast werken van Bach en Sweelinck speelt De Vroome ook muziek van de 20e eeuwse componisten Henk Badings en Wim Franken. Ook eigen werk ontbreekt niet aan het programma.

Tijdens het concert is de prachtige toren van Goedereede geopend voor publiek en tegen een kleine vergoeding te beklimmen, zodat u de beiaardier aan het werk kunt zien, de klokken van dichtbij kunt bekijken of kunt genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren. Ook de luistertuin naast de toren is open voor een sfeervolle luisterervaring. Het volledige programma is in de toren te verkrijgen.

Uit de krant