(Foto: Sam Fish).
(Foto: Sam Fish).

Speciaal Solaesbiertje levert 2.800 euro op voor Roparun

Algemeen 554 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 10 juli heeft het Roparun Team 159 – Goeree-Overflakkee Vrienden, een mooie cheque van maar liefst 2.800 euro overhandigd gekregen uit handen van Brouwerij Solaes.

Door Sam Fish

Een paar maanden geleden kwam de brouwerij uit Sommelsdijk met een bijzonder biertje: ’t Hardloaplertje. Het is een sterke blonde met sinaasappelschillen en koriander. En als Frans tintje tien kilo stokbroden van Bakkerij Van Harberden uit Melissant. Het biertje was goed drinkbaar en toegankelijk voor het grote publiek. En dat bleek ook wel. Al snel stroomden de bestellingen voor het biertje binnen. Losse flesjes, grote partijen, stuk voor stuk wilde mensen het biertje proeven. En daarmee natuurlijk ook gelijk het goede doel steunen. En inmiddels zijn alle flesjes verkocht. Alle 1500 flesjes zijn verkocht en dat levert een mooie opbrengst op voor het team.

Cheque

“Dat geld kunnen we natuurlijk overmaken en dan is het klaar. Maar dat vonden we niet leuk,” laat bierbrouwer Jan-Willem Kramer weten. “We wilden dat natuurlijk wel even vormgeven met een mooi moment en een echte cheque.” Maar dat was niet alles. Zo’n cheque moet natuurlijk wel gepaard gaan met een lekker fris biertje van de tap. En Rianne Edewaard van het Roparun team moet binnenkort een heel eind lopen. Zij mocht daarom plaatsnemen op de strandstoel van Solaes. “Zo kan ze nog even relaxen voordat alles van start gaat. En met zo’n prachtig bedrag als dit moet zo’n rustmomentje wel goed voelen.”

Het was de eer aan Solaes-medeweker Bas om de cheque te overhandigen aan Rianne. “Namens het team ontzettend bedankt voor dit geweldige biertje en het bedrag,” zegt Rianne. “We zijn er echt heel erg blij mee. Het team zit nu op ongeveer 7500 euro. Dat is al een geweldig bedrag, maar daar kan nog veel meer bij!” Ze laat weten dat er gedoneerd kan worden via www.roparun.nl. Daar kun je algemeen doneren, maar ook per team of zelfs runner. “En vergeet ook geen Roparun koffie te kopen bij Brandstof Koffie.”

Uit de krant