Afbeelding

Van Harberden Trofee 2021 voor Isa Bezemer

Algemeen 1.234 keer gelezen

MELISSANT – Isa Bezemer uit Sint Philipsland heeft de vierde Van Harberden Trofee gewonnen. Bakker Jan van Harberden overhandigde de prijs maandagmiddag 5 juli voor zijn bakkerij in Melissant.

Door Kees van Rixoort

De trofee, die Van Harberden uitreikt sinds het honderdjarig bestaan van de bakkerij, is bedoeld om het ambachtelijke vakmanschap in de schijnwerpers te zetten. Voor Jan van Harberden gaat dat verder dan het werk van een bakker. “Denk ook aan vakmensen als metselaars en timmerlieden. Zij hebben beroepen die toch een beetje ondergewaardeerd worden in de maatschappij, in vergelijking met bijvoorbeeld werk in de ICT. Maar wij zijn juist trots op de vakmannen en vakvrouwen… op alle vakmensen. Vandaar deze trofee. Wij zien Isa als een boegbeeld voor alle leerlingen die bezig zijn vakmens te worden. Met een 9,3 op het examen heeft ze een duizelingwekkend cijfer behaald.”

Docent Teun Koote van de RGO was vol lof over de resultaten van zijn leerling, die haar vmbo-opleiding horeca, bakkerij, recreatie afsloot met een eindcijfer 8,1. “Dat zijn de hoogste cijfers die aan het vak gerelateerd zijn, over het derde en vierde schooljaar”, aldus Koote. “Isa heeft deze trofee dik verdiend. Echt top. Applaus!”

Isa had niet verwacht de Van Harberden Trofee in de wacht te slepen. Maar blij was ze er zeker mee. Ze mag – als onderdeel van de prijs, die behalve een beeldje ook nog bestond uit een fraai boeket – een dagje meelopen in de bakkerij in Melissant. Het liefst gaat ze dan een taart bakken.

Werken in de bediening doet ze ook graag. Evenals een maaltijd maken in de keuken. Dat ze dat ook goed kan, bleek uit de manier waarop ze haar eindopdracht op school invulde. Haar driegangenmenu – salade met gamba’s, schnitzel met rijst en groente en yoghurt met fruit en granola – scoorde meer dan zeer goed. De toekomst van Isa gaat dan ook zeker die kant op, zeker nu ze na de zomer begint met een horecaopleiding bij Curio in Bergen op Zoom.

Uit de krant