Het bewuste deel van de N215 met links de nieuwe weg en rechts de oude N215 (Foto: Topview Luchtfotografie).
Het bewuste deel van de N215 met links de nieuwe weg en rechts de oude N215 (Foto: Topview Luchtfotografie).

Werkzaamheden N215 bij Melissant lopen flinke vertraging op door geschil

Algemeen 1.482 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het gaat nog wel een tijdje duren voordat er bij Nieuwe-Tonge begonnen wordt met de al lang aangekondigde werkzaamheden voor het veiliger maken van de kruisingen in de N215. Dit valt op te maken uit een brief die gedeputeerde Floor Vermeulen recent heeft verzonden aan de statenleden Zuid-Holland. De werkzaamheden rond de parallelweg bij Melissant hebben namelijk flinke vertraging opgelopen door een juridisch geschil met de aannemer.

Door Jaap Ruizeveld

Samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta werkt de provincie ook aan de verkeersveiligheid en de doorstroming van de N215 tussen Melissant en Dirksland. Inmiddels is de nieuwe N215 tussen Melissant en Dirksland opgeleverd. Van de oude N215 moet echter nog een parallelweg worden gemaakt. Die laatste werkzaamheden bij Melissant worden door een nieuwe aannemer uitgevoerd wegens een juridisch geschil met de aannemer aan wie het werk was gegund. De bedoeling is dat dit bedrijf alle overgebleven werkzaamheden zo snel mogelijk afmaakt om zoveel mogelijk hinder voor de omgeving te voorkomen.

Op woensdag 3 maart is de nieuwe aannemer begonnen met de voorbereidende werkzaamheden op de oude provinciale weg (N215) bij de kruising Noordijk. Een bypass is naast de kruising aangelegd, zodat die niet helemaal afgesloten hoeft te worden voor het verkeer en Melissant bereikbaar blijft. Nu wordt gewerkt aan een nieuwe planning. In verband met het geschil met de oorspronkelijke aannemer kunnen sommige werkzaamheden nog niet worden uitgevoerd.

Op dit moment worden bij Nieuwe-Tonge activiteiten verricht voor de grondverwerving die nodig is bij deze omvangrijke reconstructie. Ook wordt ingezet op de voorbereiding voor de aanbesteding. Gehoopt wordt dat er eind dit jaar of begin volgend jaar een aannemer is. “De werkzaamheden aan de N215 vinden we als gemeente heel belangrijk, daarom onderhouden we goed contact hierover met de provincie”, aldus de gemeente.

Uit de krant