Afbeelding

House of Esports en RGO Beroepscampus lanceren Techlab Esports Experience

Algemeen 230 keer gelezen

MIDDELHARNIS - House of Esports en RGO Beroepscampus Middelharnis ontwikkelden samen een nieuw concept dat past bij Opgroeien in Kansrijke Omgeving (SamenZien en OKO): Techlab Esports Experience. De RGO Beroepscampus wil daarmee een ontmoetingsplaats bieden voor leerlingen, ouders en de inwoners van Goeree-Overflakkee waardoor de verbinding tussen de school en de bevolking gelegd gaat worden.

Adrie Krielaart directeur RGO Beroepscampus: “Het Techlab van de RGO Beroepscampus is een prachtig ingerichte ruimte met de meest moderne apparatuur en dé inspirerende leeromgeving om leerlingen al vroeg te interesseren voor techniek.
Onderzoekend en ontwerpend leren, dat kan in het Techlab. De snelle ontwikkeling van nieuwe complexe en vakoverstijgende technologieën vraagt om een andere aanpak in het onderwijs, een nieuwe manier van aanleren in een inspirerende leeromgeving”.

“Technologie moet inspirerend, leuk en uitdagend zijn. Op die manier motiveren we onze jongeren. En dat is precies wat House of Esports doet”, laat House of Esport weten. “Gamen is niet meer weg te denken uit de vrijetijdsbesteding van kinderen. Dankzij tablets, smartphones, spelcomputers en omdat bijna elk gezin in Nederland toegang heeft tot internet is de huidige generatie kinderen (geboren na 2000) totaal vertrouwd met het spelen van (online) games.”

“Gamen is een geaccepteerd onderdeel van de vrijetijdsbesteding geworden. Eenentachtig procent van alle kinderen speelt regelmatig games, de helft daarvan vaker dan driemaal per week. Het is deze generatie die interactiever omgaat met technologie dan elke voorgaande generatie. Het goed leren omgaan met gamen, beweging en dagindeling verdiend daarom een plek in het onderwijs.”

RGO Beroepscampus

Adrie Krielaart: “Dat behoort tot de basisvaardigheden in de digitale maatschappij zoals bij Taal Digitale geletterdheid onderdeel is. Bij Taal is een taalbeleidsplan gemaakt op school met activiteiten bij alle vakken. Digitale geletterdheid is onderdeel van het onderwijsaanbod op de RGO Beroepscampus. House of Esports en de RGO Beroepscampus hebben lessenreeksen gemaakt voor met name leerjaar 1 en deel leerjaar 2, naast ook losse workshops als dronevliegen, om aan deze eisen te kunnen voldoen.” 

House of Esports

Wim Noordzij: ”House of Esports belicht de positieve kanten van esports, gamen en gamification. De populariteit van gamen wordt ingezet om kinderen en jongeren op een eigentijdse manier te bereiken in hun eigen belevingswereld”. 

House of Esports ontwikkelt nieuwe vormen van educatie, sport en ontmoeting en reikt dit de jeugd aan, om hen via dit programma van activiteiten positief te kunnen beïnvloeden in hun ontwikkeling als kind. Een kernwaarde voor HoE is de bevordering van balans in het leven van de jeugd. De stichting heeft als secundaire doelstelling kennisoverdracht bij volwassenen over gamen, ten behoeve van het versterken van communicatiemogelijkheden in de ouder-kindrelatie. 

Wim Noordzij voorzitter House of Esports: “House of Esports bevordert en ontwikkelt het welzijn, kennisniveau en de sociale vaardigheden van jongeren en ouderen in de maatschappij door middel van esports, gaming en gamification. House of Esports bereikt dit door het organiseren van educatieve projecten en evenementen. Hiermee leggen we de focus op sociale cohesie, educatie, talent, cognitieve ontwikkeling, saamhorigheid en gezondheid. Bovendien nemen we hiermee de negatieve stigma’s van esports en gaming weg en bevestigen we de positieve educatieve en vormende waarden van esports en gaming”. 

Digitale Schijf van vijf

“We ontwikkelen kennis en sociale vaardigheden door een combinatie te maken van games en beweging met als basis de digitale schijf van 5 waarbij een balans wordt gevonden tussen School, Sport, Sociale vaardigheden, Gezondheid en Gamen.”

Techlab Esports Experience

“Om dit op een speelse en ongedwongen manier te brengen is het concept Techlab Esports Experience tot stand gekomen. In lijn met de visie zoals geformuleerd door  Beroepscampus Middelharnis focussen wij ons tijdens deze dagen op het “al bewegend” ontdekken van de wereld van Esports. Vanaf de meivakantie tot de zomervakantie elke maandag en woensdag van 16.00 tot 20.00 uur. Met de verschillende activiteiten willen we de kracht van digitalisering en gamification laten zien en tegelijkertijd een ontmoetingsplek creëren waarin de leerlingenstudenten zich op hun gemak voelen en graag willen komen.”

Techlab activiteiten GameTech

De volgende activiteiten staan op het programma: drone vliegen, GameTime, VR experience, Minecraft education en een Workshop Digitale Schijf van vijf. Daarnaast is er op twee vrijdagen een ouder-kind-toernooi en een workshop: “hoe om te gaan met een gamend kind”. Er zijn drie timeslots waar leerlingen zich in kunnen schrijven, 25 leerlingen per timeslot. “We kiezen ervoor om dat via een QR code te doen een van de nieuwe vormen van social media om jongeren bij elkaar te brengen. Leerlingen kunnen zich voor meerdere timeslots per dag inschrijven.”

Mail voor meer informatie naam info@houseofesports.nl 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant