Doelpuntenmaker Youri Kievit.

NTVV krijgt loon naar werken tegen TransvaliaZW

Algemeen 342 keer gelezen

REGIO - Na het teleurstellende 1-0 verlies tegen aartsrivaal Flakkee één week terug, heeft NTVV zich op veerkrachtige wijze herpakt door de nummer 3 van de ranglijst van de 5e klasse D, het Rotterdamse TransvaliaZW, met 3-1 het nakijken te geven.

Beide teams leden veel balverlies in de rommelige beginfase, waarbij met name de bezoekers ietwat nerveus oogden. De eerste aanvallen waren dan ook voor NTVV, maar tot grote kansen leidde het niet. Na een kwartier spelen snelde Jens van Es op zijn karakteristieke manier langs zijn tegenstander, maar de Transvalia-goalie was ter plaatse. Naarmate de 1e helft vorderde probeerden de bezoekers het initiatief naar zich toe te trekken, maar de meeste passes bereikten het beoogde eindstation niet, waardoor de thuisploeg nauwelijks in de problemen kwam.

De in het marineblauw gestoken bezoekers hadden zichtbaar moeite met het compacte spel van de zebra’s, maar leken vijf minuten voor rust toch op voorsprong te komen, ware het niet dat de prima leidende Johan de Vos zag dat de doelpuntenmaker in buitenspelpositie stond. In de slotfase spurt Jens van Es na een pass op maat van Emiel Buijs weg van zijn opponent, maar weer is de doelman van TransvaliaZW op zijn post, waardoor de pauze met een brilstand werd bereikt en dat was conform het spelbeeld.

Transvalia op voorsprong

De uitformatie van Andre Linger trok fel van leer in de aanvangsminuten van het tweede bedrijf, maar al rap verzandde het spel van de Rotterdammers in het tempo van voor de rust. Net als in het thuisduel leek het elftal van de nummer drie op de ranglijst moeite te hebben met het spel van de Nieuwe-Tongenaren, die nauwelijks kansen weggaven en zélf de aanval bleven zoeken. “Het enige wat ontbreekt, is een goal”, verzuchtte een NTVV-fan langs de zijlijn, daarmee het gevoel van velen per-fect verwoordend. Geheel tegen de verhoudingen in viel de goal vervolgens aan de andere zijde, als na een scrimmage voor de goal van NTVV de bal voor de voeten van een blauwhemd valt die onverbiddelijk de 0-1 achter Davy Schellevis schiet.

NTVV toont veerkracht

Interim Sander van Tilborg bracht daarna onmiddellijk Youri Kievit in het veld bij de zwart-witten en de ervaren spits zorgde gelijk voor gevaar. Een felle charge op Kievit werd bestraft met een vrij trap en uit de afgemeten voorzet van Nick van Alphen kopte Malcolm Jeronimus de bal snoeihard in de touwen. Neal Kuiper verving daarna de moegestreden Jens van Es en met de rappe topscorer in de gelederen ging NTVV onverdroten op zoek naar de winst in deze onderhoudende match.

Invallers maken het verschil

Een doorschietende bal op de helft van Transvalia werd verkeerd ingeschat door de tot dan toe foutloos spelende doelverdediger en Youri Kievit was er als de kippen bij om de bal op te pikken en in het net te rossen. Echter, de bezoekers gaven de strijd nog niet op en kozen voor een alles-of-niets (slot)offensief. Een snelle counter van de Nieuwe-Tongse formatie arriveerde vijf minuten voor tijd bij Nick van Alphen die achteloos passte op Neal Kuiper, die daarna met veel finesse de 3-1 liet optekenen. De ‘voetbaltrots van Nieuwe-Tonge’ speelde de slotminuten professioneel uit en zag zich, naast het incasseren van drie punten, van de laatste plaats stijgen naar plek 9.