(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock

GOZ zet NTVV weer met beide benen op de grond

Sport 467 keer gelezen

REGIO - Na een tweetal fraaie overwinningen tegen respectievelijk Simonshaven en Vlotbrug heeft NTVV in de uitwedstrijd tegen koploper vv GOZ het hoofd diep moeten buigen. De zebra’s bleken niet opgewassen tegen het ijzersterke spel van de titelkandidaat.

Al in de eerste minuut kreeg de Nieuwe-Tongse formatie een dot van een kans wanneer Neal Kuiper op subtiele wijze werd gelanceerd en alleen op Youri Bakker afging, die de uithaal van de snelle spits tot zijn grote opluchting op de paal zag afketsen. GOZ trok daarna snel het initiatief naar zich toe en zette de zwart-witten langzaam maar zeker vast op eigen helft, waar een robuust georganiseerde muur van NTVV’ers de opponent opwachtte, mét daarbij een opvallend verdedigende rol voor Jens van Es. Bij één van de tegenstoten kregen de zebra’s, op het randje van de 16, een vrije trap toebedeeld, maar de kundig door Nick van Alphen voorgebrachte bal werd door geen enkele medespeler getoucheerd. Aan de overzijde moest doelman Davy Schellevis zich strekken om een indraaiende pegel te pareren. Naarmate de eerste helft vorderde, werd de druk van GOZ groter en groter. NTVV kwam bijna niet meer aan aanvallen toe en zag zich genoodzaakt om achterin met véél soldaten het fort te bewaken.

GOZ in slotfase ineens op rozen

Vijf minuten voor de pauze moest NTVV dan toch capituleren. Een GOZ-aanvaller mocht ongehinderd langs de achterlijn soleren en uit diens voorzet tikte Rick Jeanson de 1-0 binnen. Enigszins verdoofd door de tegenvaller wisten de zebra’s de bal vier minuten later niet uit de eigen zestien weg te krijgen, welk misverstand vrij eenvoudig door de attente Rick in ’t Veld werd afgestraft, waardoor de rust met 2-0 aanving.

GOZ beslist de wedstrijd

In het tweede bedrijf continueerde de thuisploeg de strategie van voor de rust door opnieuw vol op de aanval in te zetten en het liet zien waarom het bovenaan prijkt op de ranglijst. Het wist daarbij de schaarse aanvallen van NTVV vroegtijdig te ontregelen, waardoor sterspeler Neal Kuiper niet in stelling werd gebracht. Na 10 minuten spelen moest Davy Schellevis, na eerst een formidabele safe, zich gewonnen geven op de rebound van opnieuw Rick in ’t Veld en was de wedstrijd beslist. Carlos Fortes deed nog een poging om een zogeheten eretreffer af te dwingen door Gert Aantjes en Youri Kievit in te brengen, maar ook de beide spitsen bleken niet opgewassen tegen de prima opgestelde verdedigingslinie van de Mijnsheerenlanders.

Plichtmatig slot met nóg een GOZ-treffer

In de slotfase wist het superieure GOZ nog een vierde goal te realiseren door alweer een Rick (Wijntje). Jens van Es kreeg in de laatste seconden nog een kans om de eer te redden voor NTVV, maar ook deze poging strandde in schoonheid. Wanneer arbiter Kucuksen, een man die we zonder twijfel op een hoger niveau gaan terugzien, affloot, is GOZ een stapje dichter bij promotie en is NTVV na twee triomfen weer terug op aarde.