Afbeelding

Budokai Senshi organiseert de Senshi Cup met groot succes!

Algemeen 419 keer gelezen

OOLTGENSPLAAT - Bij Budokai Senshi stond zaterdag 27 januari de Senshi Cup op het programma. Er werden in totaal 59 partijen gevochten door de bijna 120 deelnemers. Er was ruimte voor beginners, gevorderden en veteranen. 

Het toernooi ontstond na een aantal wedstrijden die door omstandigheden geannuleerd werden. Om de wedstrijdvechters in hun ritme te houden werd er twee maanden geleden besloten dit toernooi vorm te geven en dankzij de flexibiliteit van MFC t’ Centrum in Ooltgensplaat kon dit worden gerealiseerd. 

Voordat het toernooi begon was er een heel bijzonder moment. Na een demonstratie van zijn Kata wedstrijdteam werd Joost van ’t Veld namelijk op voordragen van zijn Shihan Jacques van Roosmalen bevorderd tot 3e dan in het Kyokushinkai Karate en hij mag vanaf nu de titel Sensei dragen. Joost verdiende deze bevordering voor de inzet voor de sport en mede karateka’s maar ook door zijn eigen verdienste binnen de sport. 

Na dit mooie moment was het tijd voor de wedstrijden. Er werden in totaal 59 partijen gevochten door de bijna 120 deelnemers. Er was ruimte voor beginners, gevorderden en veteranen. Het toernooi werd hiermee erg spectaculair en ook Budokai Senshi behaalde meerdere mooie plaatsen. Zo pakten Emmalie, Jeftha, Thom, Ivar, Jack, Tessel, Job, Arjan en Chris een eerste plaats en behaalden Floris, Zoe, Carsten, Gyan, Noel, Hidde, Lean en Brad een tweede plaats. 

Voor Chris van Helden was dit een extra bijzondere eerste plaats. Hij verloor namelijk in november nogal zuur van zijn tegenstander Joran van Loo. Joran was zeer sportief en stond hierbij open voor een rematch. Chris wist hier in de partij alsnog heel knap de winst te pakken en nam zo sportieve revanche op eerder resultaat. 

Aan het einde van de dag werd er ook de de Lars van Veen spirit prijs uitgereikt. Deze prijs, ter ere van Lars die door een noodlottig ongeval is komen te overlijden, wordt jaarlijks uitgereikt aan de vechter met de beste vechtspirit. De prijs werd uitgereikt door zijn dochter Anouk en de winnaar was Lyanne Huisman van sportschool Dagraca, die tegen een zwaardere tegenstander een hele mooie partij wist weg te zetten. 

Het toernooi wordt volgend jaar opnieuw georganiseerd op 25 januari. Kijk voor meer informatie over Budokai Senshi op www.budokai-senshi.com.

Uit de krant