Afbeelding

Budokai Senshi pakt met Svenja Markus internationale podiumplaats

Algemeen 515 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 7 oktober stond The British Open 2023 Europe Cup op het programma, een hoog aangeschreven toernooi in binnen en buitenland. Dit jaar deden er naast deelnemers uit geheel Europa ook deelnemers uit Amerika en Canada mee. Vanuit Budokai Senshi nam Svenja Markus deel aan de wedstrijd.

“Svenja vocht nog geen 10 maanden geleden als beginner maar heeft het doel gesteld om zich te meten met de absolute wereldtop”, laat Budokai Senshi weten. “Wij als club steunen haar hier graag in en Svenja wist ook al eerder verassend de Europese titel in Den Haag in de wacht te slepen. Dit toernooi was daarin weer een stapje hoger en dat zagen we ook aan de loting waarin Svenja uitkwam in een poule van maar liefst twaalf deelnemers. Svenja werd direct geloot aan een tegenstander waar zij in juni nog een verliespartij pakte, de sterke Angela Felber uit Zwitserland.” 

“Met een op maat gemaakt game-plan stonden we vol goede moed op de wedstrijdmat. Dat merkte haar tegenstander duidelijk en kwam uiteindelijk niet meer in haar spel. Svenja pakte de winst en ging overtuigend naar de halve finale. Hier trof zij de ervaren zweed Mette Nielsen die menig internationaal toernooi op haar naamheeft staan. De partij liep compleet gelijk op, wat natuurlijk al een overwinning op zich was gezien de ervaring. Uiteindelijk kozen de scheidsrechters toch voor haar tegenstander. Dit leverde veel onbegrip op bij de aanwezige supporters en zelfs haar coach gaf bij Svenja aan dat zij een uitstekende partij vocht tegen een veel ervaardere tegenstander. Ondanks dit onnodige verlies zette Svenja een hele goede prestatie neer en pakte hiermee de derde plaats op dit internationale toernooi. Een topprestatie voor iemand waarvan het pas haar derde A klasse toernooi is.”

Kijk voor meer informatie op www.budokai-senshi.com of neem contact op met budokai-senshi@outlook.com of 0641209730.

Afbeelding

Uit de krant