Afbeelding

Prijzenregen voor Budokai Senshi bij Kazoku Cup

Sport 348 keer gelezen

REGIO - De sporters van Budokai Senshi deden zaterdag 30 september mee aan het Kyokushinkai Karate toernooi de Kazoku Cup. Een stichting die zich inzet voor onderzoek en genezing van taaislijmziekte. De sportschool gaf ook een donatie van 250 euro voor dit goede doel. De datum van het eigen toernooi, de Yujin cup, is verplaatst naar 11 november. 

Vince van Wageningen en Thijs de Jong hebben zich kranig geweerd in hun klasse maar kwamen net iets te kort voor een prijs. Tessel Melissant werd derde waar er zeker meer in had gezeten als haar conditie beter op peil was geweest. Vera Kom en Hidde van Westenbrugge vochten zeer overtuigend en wonnen in de optiek van de club beide partijen. Helaas kregen zij beide maar één partij toegewezen waardoor het een tweede plek werd met een gouden randje. Job de Visser wist drie van zijn vier partijen naar zich toe te trekken door duidelijke scores en overwicht. Eén partij stoeide hij vooral met zijn eigen gedachtes waardoor hij deze verloor en ook genoegen moest nemen met een tweede plek. 

Dit geld ook voor Ivar Hersbach die maar liefst vier van de de vijf partijen wist te winnen maar uiteindelijk één partij verloor en ook tweede werd. De grote winnaars van deze dag werden Angelique de Heer, Vince van Roosmalen en Dean van Roosmalen. Alle drie wisten zij zeer overtuigend een eerste plek te bemachtigen. Dean door zijn tegenstanders compleet te overvallen met een stortvloed aan technieken waarbij hij al zijn tegenstanders overklaste en met diverse technieken wist te scoren. Angelique door in haar matchmaking partij naast een tactisch goed spel ook een knockdown wist te scoren door een goede hoge trap tegen het hoofd en Vince die werkelijk al zijn tegenstanders binnen no time (minder dan 30 seconden) het nakijken gaf door ze uit te schakelen met stoten, low kicks en hoge trappen en daarvoor veel complimenten kreeg van aanwezig publiek en scheidsrechters.

“Tien deelnemers en hiermee één keer een derde, vier keer een tweede en drie keer een eerste plek behalen is een unieke prestatie en smaakt zeker naar meer”, aldus Budokai Senshi. “We willen organisatie en deelnemende sportscholen bedanken voor de fijne en sportieve dag. Meer informatie over Budokai Senshi is te vinden op www.budokai-senshi.com of via budokai-senshi@outlook.com en/of 0641209730.

Uit de krant